Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Марешки обжалва заповедта за ареста си

Марешки обжалва заповедта за ареста си

Фармацевтичният бос Веселин Марешки, който беше задържан в сряда вечер за 24 часа във II РПУ заради удар с юмрук, който нанесе на общинския съветник Костадин Костадинов, обжалва заповедта за ареста си пред Варненския административен съд.

Адвокатът му Милен Ралчев поиска тя да бъде отменена като незаконосъбразна, защото в нея не са посочени конкретно поведение и конкретни постъпки, които са дали основание на полицая Венцислав Младенов да щракне белезниците на ръцете на бизнесмена. В съдебната зала стана ясно, че служителят на реда е използвал стара стандартна бланка, която не отговаря на нормативните промени в Закона за МВР, влезли в сила през юни т.г. Не са посочени коректно правните основания, сбъркани са нормативни членове, като посочените се отнасят за нещатните сътрудници на полицията, а не за действията на задържаното лице. Освен това има поправки и зачерквания в заповедта, посочи защитата на Марешки.Съдът не допусна като свидетел да бъде разпитан колега на полицая Младенов.

Делото във ВАС няма нищо общо с досъдебното производство и обвинението, което е повдигнато срещу Марешки – за лека телесна повреда на представител на обществеността по хулигански подбуди, казаха от Районна прокуратура Варна. Решението на Административния съд ще бъде обявено в законоустановения срок, каза съдията по делото Красимир Кипров.Но такова до редакционното приключване на броя нямаше.

Веселин Марешки не се яви в съдебна зала. Той е бил изписан от болницата, където беше приет по спешност по време на ареста. Моят клиент е бил обект на агресия, но това ще се изясни на по-късен етап, каза адвокат Ралчев.

Общинският съветник Костадин Костадинов, който е и директор на Регионалния музей в Добрич, е още в болница. Вследствие на удара той е получил сътресение на мозъка.Най-вероятно ще бъде изписан днес /събота/.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе