Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Малки полицаи учат правилата

Малки полицаи учат правилата

Първи урок, свързан с правилата за безопасност на движението, бе проведен днес с доброволците от Детско полицейско управление – Силистра, което тази година се реализира с петокласници от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в областния град. Техен лектор бе пътен полицай Стоян Савов, командир на отделение в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ при Областната дирекция на МВР - Силистра. На достъпен език той припомни основните правила за пътна безопасност и подробно се спря на правилното поведение на децата като участници в движението, като пешеходци и велосипедисти.

Пред аудиторията бяха представени най-честите нарушения, които допускат водачите на моторни превозни средства, и санкциите, предвидени за тях в нормативната уредба на страната. Доброволците имаха възможност да разгледат техническите средства, с които си служат пътните полицаи, и да научат повече за приложението им във всекидневната работа на автоконтрольорите.

В двора на училището беше показан патрулен автомобил. Интерес предизвикаха съоръжението за принудително спиране на автомобили и полицейската бронежилетка.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе