Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Рисунка и малка пластика на Валентин Петров в ГХГ във Варна

Рисунка и малка пластика на Валентин Петров в ГХГ във Варна

Рисунка и малка пластика на Валентин Петров в ГХГ във Варна. Изложбата ще бъде открита днес от 18:00 ч. и ще остане в залата на Градската художествена галерия "Борис Георгиев" до 10-и март. Авторът Валентин Петров споделя:

„Без да искам навлязох в темата на тази изложба и се оказа, че тя няма изчерпване. Сюжетът ще бъде изненадващ за някои, за мен той също беше изненадващ. Повод за тези творби е майка ми, която много обичаше цветята. Преди да си отиде от този свят, ми остави две рисунки, които ме провокираха да опитам в безкрайното разнообразие на цветята като форма, като био-структура, да направя някаква нова композиция и да предприема нов подход в скулптурата. Затова и творбите се различават една от друга и са по-различни от предишните, които съм създавал.“

Валентин Петров е роден през 1957 г. Завършил е Художествена гимназия в град Казанлък и факултет по Изобразително изкуство във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий“.Работи в областта на графиката, живописта и скулптурата. Негови творби притежават Национална художествена галерия –София, ГХГ – Варна, ХГ – Силистра, ХГ- Добрич, „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово, редица частни колекции у нас и в чужбина.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе