Извънредни новини

Малдини беснее: Рушат Милан

Малдини беснее: Рушат Милан

Милано. Паоло Малдини се изказа остро срещу случващото се в Милан, като заяви, че в клуба в момента рушат това, което е било изградено в последните 10 години.

"Росонерите" правят слаб сезон, като дори треньорската смяна и идването на Кларънс Зеедорф не няма нужния ефект. В последния си мач в Серия тимът загуби от Парма.

Малдини, който има 24 сезона с екипа на Милан, в които е спечелил 26 отличия, коментира: "Да, гледах двубоя, и този с Атлетико, и почти всички мачове в последните две години. Чувствам смесица между гняв и разочарование, не толкова заради резултатите, тъй като отборът преди е заемал 10-о или 11-о място, но повече заради впечатлението, че това, което бе изградено със здрава работа през последните 10 години, се захвърля на вятъра."

"За мен това е много лошо. Милан написа златни страници в своята история, постигнати с много труд. Полудявам като гледам как това се руши в момента", добави легендата на "росонерите".

На въпрос за причината за случващото, Малдини каза: "Всичко идва от това, че напуснаха много футболисти, които имаха характера на победители. Вярвам, че всичко зависи от хората."

"Толкова много футболисти минаха през Милан през последните 25 години, а колко от тях работят в клуба. Почти никой. Филипо Гали, който е шеф на детско-юношеската школа и Тасоти, който вероятно ще напусне в края на сезона. Това пък ще е поредната лудост", каза Малдини.

"В Байерн Мюнхен и Реал Мадрид величията от миналото работят в клубовете. Това е първият голям проблем. В Ювентус го разбраха и реорганизираха структурата си, като в клуба работят група италианци, които знаят как се постига успех", продължи легендарният защитник.

"Клубът няма проект в момента, гледа се днес, а не утре. Дали Барбара Берлускони може да води Милан. Не знам. Зависи от хората около нея. Не мисля, че е експерт по футбол и футболисти. Дали Адриано Галиано трябва да остане или да си тръгне - също не знам. Това не е моя работа", каза Паоло Малдини.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе