Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Малайзийският боинг може да е бил отвлечен

Малайзийският боинг може да е бил отвлечен

Изчезналият в петък самолет на малайзийските авиолинии може да е бил отвлечен. Това заявиха местните власти, цитирани от световните агенции. Ръководителят на следствието каза, че виетнамските власти не са потвърдили откриване на отломки от самолета, който изчезна с 239 души на борда по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. Според шефа на малайзийската гражданска авиация случаят е "мистерия". Не са открити никакви отломки, които могат да доведат до установяване местонахождението на самолета.

 

Властите, разследващи изчезването на машината, са се фокусирали върху версията за разпадането му по време на полета и вече казаха на роднините да се подготвят за най-лошото. Китай призова Малайзия да засили следствено-издирвателните действия по случая. Виетнам заяви, че е изпратил хеликоптери да проверят "жълт предмет", плаващ в негови води, който спасители подозират, че може да е спасителен сал от изчезналия самолет. Виетнамски самолет забелязал предмета по-рано, но не могъл да се приближи достатъчно, за да установи какво е това.

 

На борда на самолета е имало 154-ма пътници от Китай, 38 малайзийци, 7 индонезийци, шестима австралийци, петима индийци, четирима французи, трима граждани на САЩ, по двама новозеландци, украинци и канадци, по един от Русия, Италия, Холандия и Австрия.

 

Петима не се качили на злополучния полет

 

Петима души се чекирали на злополучния самолет, но не се качили на него, съобщи "Уол Стрийт Джърнъл", като цитира човек от разследването. Петимата още не са се свързали с властите, за да разкрият причините да пропуснат полета. Знае се само, че багажът им е бил свален няколко минути преди отлитане. Малайзийските власти пък установиха личността на единия от двамата пътници, които се качили на самолета с краден паспорт. Те не разкриха името и националността му, само споменаха, че е тъмконож. Двама души - австриецът Кристиан Козил и италианецът Луиджи Маралди, които бяха в списъка на пътниците, но не хванаха самолета, бяха обявили, че паспортите им били откраднати в Тайланд наскоро.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе