Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Мачете на премиера на гангстерски филм

Мачете на премиера на гангстерски филм

Насилническият гангстерски филм "Синя история (Blue Story)", направен от Би Би Си, беше спрян от кината, след като банда от 100 души нахлу в кино в Бирмингам, въоръжена с мачетета и ножове в нощта на премиерата, съобщават от The Sun.

Седем полицаи са били ранени, докато отчаяно се опитвали да укротят тълпата по време на прожекцията на „Синя история“. 

От премиерата се появиха плашещи снимки на тийнейджър, част от бандата, облечен с камуфлажно яке и с мачете в ръка.

Кадрите също така показват евакуираните ужасени тълпи, като полицаите са арестували най-малко петима души, включително 13-годишно момиче по подозрение за нападение над полиция.

Друго момиче и момче на едва 14 и 19-годишна възраст също са били арестувани, а 14-годишен е обвинен във възпрепятстване на органите на реда.

Насилствените прояви избухват преди или по време на прожекция на филма за войната на бандата Blue Story и стига до районите, където малки деца се редят на опашка, за да гледат Frozen 2.

Кината Vue спират излъчването на филма, разработен и финансиран от BBC Films, от своите 228 кина в цялата страна, за да защити персонала и клиентите.

 "Можем да потвърдим, че е взето решение за премахване на филма. Безопасността на нашите клиенти и персонал винаги е наш приоритет", уверяват от киното.

Филмът разказва историята на двама приятели, попаднали във война с банда в Южен Лондон. Видеото съдържа кадри на оръжия, мечове и наркотици.

Кметът на Лондон Садик Хан е забранил да се снимат сцени в столицата на Англия, опасявайки се, че може да се насърчи насилието.

Showcase Cinemas също отмени прожекции в своите 21 салона в цялата страна. Cineworld ще продължи да показва филма. Одеон заяви, че преразглежда мерките за сигурност.

Режисьорът на "Blue Story" Андрю Онвуболу, рапър и YouTube сензация, известен като Рапман, публикува в Instagram: „Наистина е жалко, че малка група може да съсипе нещата за всички. "Синя история" е филм за любовта, а не за насилието."

Свидетелка описва нощта като "един от най-страшните моменти в живота ми", докато се наредяла на опашка да гледа Frozen 2 с дъщеря си.

 "Въоръжената полиция идва, стрелба, всички хора, които се биеха, влязоха в киното, за да се скрият. Все още треперя."

Други очевидци споделиха, че не могат да повярват на очите си, тъй като младежи са започнали да се съпротивляват и да нападат полицията. „Чаках на опашка, за да гледам Frozen 2, видях как тийнейджърки нападнаха друго момиче.Начинът, по който полицията реагира, беше страшен. Насочиха оръжие срещу мен без причина“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе