Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Лукашенко падна на колене пред поддръжници

Лукашенко падна на колене пред поддръжници

Беларуският президент Александър Лукашенко говори пред поддръжници на проправителствена демонстрация в централната част на Минск. Той ги призова да подкрепят страната и независимостта й, информира АФП.

 Държавният глава се обърна към участниците на митинга: "Призовавам тук не да ме защитавате, но за първи път от четвърт век да защитите вашата страна и независимостта й".

Президентът обяви, че пада на колене пред събралите се на площада и благодари на хората, информират руски медии. Той отбеляза, че за първи път коленича пред тях в живота си.

Литва, Латвия, Полша, и за съжаление нашата братска Украйна и нейното ръководство, ни нареждат да проведем нови избори. Ако се съгласим да го направим, Беларус ще загине като държава, като народ, като нация, предупреди той.

Александър Лукашенко смята, че е невъзможно да се фалшифицира 80% от резултата на вота.

Това не може да се случи...Кой ще проведе тези нови избори? Кой ще вземе участие на тези избори? Бандити и крадци, смята той.

Лукашенко каза, че НАТО трупа сили, включително танкове и самолети, до западната граница на страната. Той се закани, че няма да позволи чужди сили да се намесват във вътрешните дела на страната.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе