Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ловец стреля по елен, той го напада

Ловец стреля по елен, той го напада

В американския щат Арканзас елен нападна ловец. Мъжът е загинал по време на лов, пише БГНЕС. Той е отстрелял елен и смятал, че животното е мъртво. Инцидентът станал около град Йървил.

66-годишният Томас Александър се прицелил в мъжки елен. Когато приближил животното, за да се убеди, че то е умряло, еленът го нападнал и ловецът получи няколко прободни рани. Ловецът успял да се обади на роднини, които се свързали със спасители. Те го откарали в болница, но там Александър издъхнал.

В предписания местните власти съветват, че преди да се доближи улучено животно, трябва да се изчака 30 минути. Целта е ловецът да се убеди, че то не се мърда. Очевидно Александър не е спазил този съвет.

Жител на руската Кемеровска област в източен Сибир пък загина от мечка, тъй като не успял да я убие. Според местен вестник, 65-годишният мъж излязъл на лов и се сблъскал с животното. Не могъл да се спаси с бягство, а разполагал само с малокалибрена пушка. Няколко пъти той стрелял по мечката, но куршумите не й сторили нищо, а само я разярили още повече. Накрая тя се нахвърлила върху ловеца и го убила.

След като мъжът не се прибрал, синът му тръгнал да го търси заедно със свой приятел. Вървейки по следите, също срещнали мечката. Мъжете два пъти стреляли срещу нея, след което се качили на едно дърво и оттам се обадили в селото.

Наложило им се обаче да чакат помощ чак до три часа през нощта, когато при тях дошъл съселяни, който карал трактор. Едва след това, те слезли от дървото. Дни по-късно ловци открили застреляната мечка и тялото на убития мъж.
 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе