Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Лошото време пак затвори пътища в Добричко

Лошото време пак затвори пътища в Добричко

Бедствено положение е обявено в село Булаир, община Долни чифлик, област Варна. Пътят към селото е затрупан от сняг и е непроходим. Няма бедстващи хора, но част от жителите се нуждаят от лекарства, които ще им бъдат осигурени утре сутринта с техника на пожарната.

Заради  силния вятър и снегонавяванията се затварят пътни участъци в област Добрич. От "Пътното управление" призовават хората да се информират предврително  за обстановката от Областния съвет за сигурност.

Отворени за движение без ограничения са пътните участъци: Дуранколак-Варна и Оброчище-Рогачево-Варна.

За движение на автомобили до 12  тона са отворени пътищата Шабла-Каварна; Добрич-Балчик; Добрич-Варна; Добрич-Коларци-Силистра и Барик-Житница-Козлодуйци-Добрич.

Затворен за движение все още е пътят Добрич-Албена.

През деня в община Добричка беше отменено бедственото положение, тъй като всички пътища са вече отворени, както и няма населени места без ток и вода. В община Генерал-Тошево беше взето решението бедственото оположение да се удължи с още 5 дни.

Проблемни са участъците Чернооково-Рогозина до Спасово, както и пътищата в посока Лозница и Краище.

Отменено е бедственото положение в община Венец, област Шумен. Вече е проходим пътят до село Живково в община Хитрино. Отворен е и пътят Златна нива - Царев брод.

Снежна буря бушува по пътя от шуменския квартал Дивдядово към село Мараш, в чийто район  видимостта е нулева и затова предупреждението към шофьорите е да не пътуват по това направление.

Отменено е частичното бедствено положение и в Смолян, където пътищата са почистени и проходими при зимни условия.

Навяванията от сняг отново влошиха обстановката в област Силистра. Затворен е пътят за Шумен, както и всички второкласни и третокласни пътища. Възможно е движението само по направленията за Русе и Добрич.

Изцяло непроходими са междуселските пътища в община Кайнарджа. Много села в община Дулово също са без достъп.

Над 260 шивачки от цех в село Руйно не могат да се приберат по домовете си, съобщи управителят на предприятието Нурхан Мухарем:
Хората останаха блокирани и чакаме да има път. Имаш усета, че няма държава.
Няколко работнички са тръгнали да се прибират пеша и няма информация къде се намират, допълни той:
Не знам дали са стигнали, а това са 8 километра в тази виелица.

Над 20 леки автомобила са закъсали по пътя от Дулово към селата Руйно, Яребица, Правда и Чернолик. Областният управител Стоян Бонев съобщи, че там са изпратени 3 машини, които да осигурят проходимост и хората да се приберат по домовете си.

Силният вятър бързо засипва почистените допреди няколко часа пътища и движението е невъзможно. Властите призовават гражданите да не предприемат пътувания през нощта.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе