Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Политическата криза: Многото "дали" и лошият съветник емоцията

Политическата криза: Многото

"Конституцията не поставя срок за това как трябва да бъдат гласувани оставките на министрите. Те трябва да минат през парламентарна зала. Не виждам логика да се протака".

Това поясни пред БНР гл. ас. Христо Орманджиев, преподавател по конституционно право във Великотърновския университет.

И допълни, че "ще бъде интересно, ако оставките не бъдат гласувани".

"Има много дали в тази процедура… Ако се използва вариант "вот на недоверие" и той е успешен, ще се тръгне към завъртане на парламентарната рулетка и първият мандатоносител ще бъде "Продължаваме промяната". Не бива да се изключва и вариант на кредит на доверие".

Сачева: ГЕРБ са готови за предсрочни избори, Петков да иска вот на довериеНиколай Денков: Изборите са естествен процесЙотова: България не е в ситуация да си позволи предсрочни избориЛорер: Чакаме решението на ИТН - ще работят за България или ще връщат стария начин на управление

В предаването "12+3" с коментар по темата се включи и писателят Захари Карабашлиев:

"Емоцията не помага. Слави Трифонов направи емоционално обръщение, което обрече България на сериозна криза. Той еднолично отдръпна министрите си като кукловод. Изборите ще бъдат емоционално предизвикани".

Той посочи, че коалиционната спогодба трябва да се ревизира.

"За да продължим напред, трябва да имаме политически консенсус, който да препотвърди нашата евроатлантическа ориентация".

По публикацията работи: Лозина Владимирова Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе