Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Лондон с най-много наркозависими в Европа

Лондон с най-много наркозависими в Европа

На Острова употребяват повече кокаин от Барселона, Амстердам и Берлин взети заедно

Кокаиновият пазар в столицата на Обединеното кралство се оценява на близо 1 билион паунда годишно, а живущите в мегаполиса се друсат повече от всеки друг европейски град на ден.

Тестове на учени от Лондонския Кралски колеж разкриха, че гражданите консумират 23 кг. от белия опиат Клас А всеки ден. Учените изследвали и отходната вода в града и открили наличие на веществото, което се разгражда в тялото на човек - бензоилекгонин.

Докато в Лондон средно на ден се консумира 23 кг кокаин, в Барселона консумацията е 12,7 кг, в Амстердам - 4,6 кг, колкото е и в Берлин. Д-р Леон Барън, криминалист от Кралския колеж, каза, че лондончани употребяват наркотика през цялата седмица, като се отчита лек ръст през почивните дни. "Кокаинът е ежедневна дрога в Лондон", категоричен е Барън.

Бристол е другият град във Великобритания, който се включва в проучването. Там данните били още по-стряскащи - в града има повече потребители на кокаин на глава от населението, отколкото в цялата страна. Тестовете показали, че употребата на кокаин е по-висок от този в останалите 75 европейски града, които влизат в проучването.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе