Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Липсата на електрозахранване затруднява гласуването

Липсата на електрозахранване затруднява гласуването

Чака се решение на ЦИК как да се представят резултатите от вота за президент и вицепрезидент в селища от Силистренско, където днес е било нарушено и все още не е възстановено електроснабдяването. Това съобщи председателят на РИК в Силистра Теодора Тодорова. Секционните комиисии се снабдяват с акумулаторни батерии, за да могат да продължат работа. По данни от Областната администрация най-сериозни са проблемите в Дуловската община, където продължава работата за възстановяване на електроснабдяването  в селата Водно, Поройно, Черник и Чернолик. В община Силистра без ток беше село Айдемир. В Тутраканско без ток е село Варненци, а заради проблеми в трафопост без вода е горната част на град Тутракан. Според съобщението от Областната администрация ток вече има в общините Алфатар, Кайнарджа и Ситово. В община Главиница се работи за възстановяването на електричеството в селата Стефан Караджа и Осен. Осем екипа са работили през деня за остраняване на повредите в електрозахранването в област Силистра. Общо 52 населени места са без ток.

В Разградска област Към 17 часа електрозахранването е прекъснато в селата Равно, Медовене, Каменово, Задруга, Точилари, Беловец, Мъдрево и Бисерци от община Кубрат. Без ток са и с. Здравец – община Самуил, с. Острово – община Завет, с. Градинка – община Лозница и 5 села в община Исперих. От областната администрация информират, че в тези населени места работят аварийни групи по отстраняване на повредите. Общините имат готовност за аварийно осветление в СИК. В общините Разград и Цар Калоян няма населени места без ел.захранване.

Възстановено е електрозахранването в почти всички села в община Търговище, съобщиха от администрацията. Заради сериозна авария, която не може да бъде отстранена тази вечер, без ток ще остане село Мировец. Там за избирателната секция са осигурени алтернативни осветителни тела. Сериозна е аварията и в Давидово, но токът се пуска за тази вечер, за да се приключи изборният ден без проблеми. Работата по отстраняване на щетите от вятъра върху съоръженията от електропреносната мрежа ще продължи утре, сочи информацията, подадена в Община Търговище. При нови аварии и липса на електричество са осигурени допълнителни осветителни тела за да не се прекъсва работата на комисиите. 39,22% избиратели са гласували към 17 часа на втория тур в община Търговище, което е 22 684 от вписаните в избирателните списъци. Активността остава по-ниска от първия тур. Тогава към 17 часа тя беше 45,50% или 26 262 гласували


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе