Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Всички лидери на партиите от Реформаторския блок са водачи на листи

Всички лидери на партиите от Реформаторския блок са водачи на листи

Всички лидери на партиите, които са в Реформаторския блок, са водачи на листи. Няма кандидат-депутати, които да водят по две листи, стана ясно след обявяването им след заседанието на Разширения граждански съвет на Блока. Радан Кънев поема водачеството на листата във Варна, Меглена Кунева е водач в 25 Многомандатен избирателен район в София, Корман Исмаилов е водач в Кърджали, а начело на 23 избирателен район София е Божидар Лукарски. Николай Ненчев поема водачеството в Пловдив област. Председателите на последните две присъединили се партии - Християндемократическа партия  и Българска нова демокрация, също са водачи на листи. Ирина Репуц води листата в Кюстендил, а Борислав Великов е начело в Монтана. Учредителят на Народна партия „Свобода и достойнство“ Касим Дал също ще е водач на листа - тази в Силистра, а заместник-председателят на България на гражданите Найден Зеленогорски очаквано повежда листата в Плевен. Един от зам.-председателите на ДСБ Петър Москов ще води листата в 24 Многомандатен избирателен район в София, а д-р Димитър Шишков - листата в Пловдив град.

Говорителят на предизборния щаб на Реформаторския блок и лидер на СДС Божидар Лукарски обясни:

Квоти няма. Придържахме се към принципно доказани местни личности, които имат подкрепата както на политическите партии на централно ниво, така и най-вече на местно ниво, разбирането на политическите партии на местно ниво и не на последно място – подкрепа и от гражданите, и от Гражданския съвет, доколкото Гражданският съвет го има към съответните избирателни райони. В нашите листи има доста сериозно, така да кажа, не тясно партийно присъствие.

Лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев допълни:

Броят хора, които са местни и утвърдени в избирателния си район, е уникален не просто за предсрочните избори 2014-а, а за българската политика въобще. Наред с това листите на Реформаторския блок дават много ясен знак, знакът е – етническият модел Ахмед Доган в България свърши, европейският етнически модел започва с тези избори и с Реформаторския блок.

От Блока изразиха амбициите са за 40 мандата в следващия парламент. Меглена Кунева подчерта:

Колкото и висока цел да си поставим, аз знам, че трябва борба за всеки глас.

Радан Кънев изключи максимален резултат за ГЕРБ в следващото Народно събрание:

Ако г-н Борисов има пълно мнозинство, какво ще правим - съжалявам, но предпочитам на реалистични въпроси да отговарям, защото разполагаме с предостатъчно данни, че това е напълно невъзможно.

Окончателно пълните листи на реформаторите ще станат ясни в понеделник.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе