Извънредни новини

"Левски" тропна по масата на Боби

София. "Левски" поиска официално служебна победа над ЦСКА в първия 1/8-финал за купата на България. "Сините" излязоха с официално писмо до БФС, след като от Дисципа се направиха на ударени. Юри Кучев и компания обявиха, че не са разглеждали бойкота на "червените" и "Лудогорец". Причината - не са били известени, а от 7-8 години няма практика за самосезиране.

"В БФС за националните отбори ли работят или за някой друг?", скочиха от "Герена". Малко по-късно се появи и официалното становище на вицешампионите. Те се позовават на член 3, т. 1 от Анекс 1 за Правилника за статута и трансферите на играчите на ФИФА. Както и наказанието, което следва в член 5. То гласи: "Състезател, който е бил повикан в някой от представителните отбори, няма право да играе за клуба си по време на срока, за който е бил освободен или е трябвало да бъде освободен съгласно разпоредбите на този анекс. При констатирано нарушение следва служебна загуба".

"Тези разпоредби са задължителни за БФС", твърдят "сините". "Ако не отсъдите служебна загуба, ще нарушите принципа за равнопоставеност", обявиха от "Левски". На "Герена" се лишиха от Антонио Вутов и Борислав Цонев за дербито. "Лудогорец" също попада под ударите на закона заради Георги Терзиев и е застрашен от служебно отпадане от турнира. "Берое" обаче минава метър. Хубчев отзова Иван Горанов, но не го включи в групата за реванша с шампионите.

Привикват свидетели на боя

Длъжностни лица от БФС са станали свидетели на мелето между фенове и играчи на "Лудогорец" в Стара Загора. Те са имали наряд за двубоя от "В" група "Верея" - "Созопол", игран на същия комплекс. Служителите на централата ще бъдат разпитани от Дисциплинарната комисия, която отложи за вторник разглеждането на случая. Дотогава разградчани трябва да представят доказателства за нападението, ще се вземе под внимание и становище на полицията, ако има такова.

"Истинско щастие е, че е имало мач малко преди въпросния инцидент. Затова там е имало органи на реда, които са предотвратили нещо по-крайно. От "Лудогорец" има само писмо, описващо атака, но ще изчакаме доказателства и другата седмица ще излезем с решение", заяви говорителят на Дисципа Юри Кучев.

Одрусаха грандовете с по 7 бона

заради изстъпления на ултрасите по време на вечното дерби за купата. Любопитното е, че и ЦСКА и "Левски" са глобени по абсолютно идентичен начин. По 2000 лв. за пиротехника, по 2000 за хвърлени предмети и по 3000 заради транспаранти с обидни квалификации.

Елате да видите сектор "А"

на мача с "Литекс", призова финансовият директор на "Левски" Константин Баждеков. Той заяви това по повод на слухове, че строителните работи на "Герена" са в застой. Двубоят между "сини" и "оранжеви" е в събота от 15.15 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Лудогорец" обвини БФС в лъжа

и пусна декларация, в която обяснява защо. Шампионите не са съгласни, че дължат пари от глоби и наказания. "Към днешна дата - 20.11.2013 г. ПФК Лудогорец няма задължения по глоби, наложени от ДК, чиито падеж е изтекъл. Клубът стриктно спазва правилата и плаща своите задължения към Българския футболен съюз, като тази практика ще продължи и занапред", се казва в любопитното комюнике.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе