Извънредни новини

100 лева искат спекуланти за "Лудогорец" - "Валенсия"

100 лева искат спекуланти за

Валенсия/София. Гърмежи и пушеци подгряха "Валенсия" за гостуването в София. "Прилепите" играят в четвъртък с "Лудогорец" първи осминафинал в Лига Европа, реваншът е седмица по-късно на "Местая". Красивият град се радваше на традиционния празник Масклета. За футболистите беше отредено най-баровското място - балконът на кметството. Оттам момчетата на треньора Пици се насладиха на истинската канонада от фойерверки. После местната футболна гордост стана част от приема, даден от кмета за най-видните жители в Кристалната зала.


В същото време "прилепите" обявиха групата за гостуването на ст. "Васил Левски". Испанците водят абсолютно всички най-добри футболисти без наказаната си звезда Дани Парехо. Трансферната цел на "Ливърпул" обаче ще е на линия за реванша. Лекарите успяха да вдигнат на крака и болните, начело с преотстъпения от "Челси" халф Ориол Ромеу. Това говори за амбицията на "Валенсия" в турнира. А тя е една - спечелване на трофея в "Лига Европа". Освен престиж позакъсалият финансово тим ще добави и към 9,6 милиона евро към сметката си само от наградни фондове, ако вдигне купата. В сметките дори не влизат парите от билети. Само с отстраняването на "Лудогорец" турнирът ще донесе 3,6 милиона евро, изчислиха "прилепите". Сумите са смешни в сравнение с 30-те милиона евро, заработени от "Валенсия" от последното участие в Шампионската лига. Но във времена на криза не са малко, признаха шефовете на път за София. "Валенсия" каца у нас днес около 18 ч.

Крисия и рапър подгряват мача

100 лева искат спекуланти за "Лудогорец" - "Валенсия"

Разградската сензация от "Шоуто на Слави" ще подгрее разградската сензация в Европа. Деветгодишната Крисия Тодорова ще изпълни химна преди осминафинала от Лига Европа "Лудогорец - Валенсия". Битката е утре от 20,00 ч на "Васил Левски", а реваншът седмица по-късно на "Местая". Малкото момиче победи в конкурс от "Шоуто на Слави" и се превърна в любимка на България. Само една от страниците във Фейсбук събра над 130 000 почитатели. Освен химна Крисия ще изпълни и "Моя страна, моя България" на Емил Димитров.


Музикалната загрявка не свършва с момичето. Препълнените трибуни ще чуят и най-новата песен, посветена на "Лудогорец" - рап парчето "Зелено-бели орли" на разградчанина Фахредин Чилингир, известен като Game Over. Веднага след миниконцерта над зрителите ще прелети и добилият известност орел.


А че трибуните ще бъдат пълни, отдавна няма съмнения. Домакините прехвърлиха границата от 40 000 билета и отвориха последните два сектора до агитката на "Валенсия". Всъщност, гостите ще са без ултраси. Те водят ВИП гости, а ще бъдат подкрепени и от испанци, живеещи у нас. Заявките са за не повече от 200 места.


Огромният интерес роди и отдавна невиждана у нас черна борса. В нета спекуланти искаха по 100 лева за билет в сектор "А". В сайта "Продавалник" имаше и надути оферти от по 50, 70 и 80 лева за различните трибуни. Иначе цената на билетите е 15 и 10 лева.

УЕФА праща френско чудо

Съдия вундеркинд изпрати УЕФА за мача. Това е французинът Клеман Тюрпен. Едва на 31 години, той може да се похвали с шеметна кариера. Започва в ниските нива, когато е на 15. На 25 вече свири при професионалистите, а само година по-късно е част от Лига 1. Той е единственият френски съдия, свирил финал за купата, преди да закръгли 30-те. Дават му битката за трофея между ПСЖ и "Лил" (1:0) през 2011 г. На същата възраст вече е международен, пак постижение номер 1 в историята. Във Франция обаче един съдия получава признание само с класиката "Олимпик" М - ПСЖ. Миналата есен минава бойното кръщение в ада на "Велодром". Гостите бият 2:1, като младежът не се страхува да изгони Мота от парижани и да даде по една дузпа.


Клеман остава верен привърженик на родния аматьорски "Монсо ле мин". Тюрпен работи и като технически съветник към регионалната федерация. Признава Стефан Ланоа за най-добрия рефер на Франция. Доволен е от работата си, когато името му дори не се споменава. Миналия сезон обаче блесна със 17 червени картона в 25 мача. 5 от тях даде на не по-малко страстното дерби между "Бастия" и "Аячо".

Любо: Да разрежат топката

"Лудогорец" и "Валенсия" трябва да разрежат топката на две, пошегува се Любо Пенев в интервю за испанското радио "Кадена сер". Той обяви, че няма да издава тайните на тима от Разград, въпреки че ги знаел наизуст. "Агресивен отбор, който обича да играе с топката. Не знам как двата отбора ще си я разделят, защото всеки от тях ще иска да бъде негова", обяви в типичния си стил Любо. Пенев потвърди, че е водил преговори с "Лос че" през декември. "Нищо не се получи. В момента "Валенсия" има голям треньор, пожелавам му успех. Аз съм съсредоточен върху своята работа. Но е сигурно, че един ден бих искал да бъда начело на "Валенсия"", каза още Любо.

Испанците отказаха тренировка

на "Васил Левски" утре вечер. "Валенсия" пристига в 18,15 ч на Терминал 1 и ще се затвори в хотел "Хилтън". Гостите не са предявили някакви специални изисквания. В 20,15 ч е задължителната пресконференция на треньора Хуан Пици на националния стадион. В 19,00 ч е брифингът на българите с участието на Стойчо Стоев и голмайстора Роман Безяк.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе