Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Лекар сравни Ердоган с Ам-гъл

Лекар сравни Ердоган с Ам-гъл

Съдия поиска петима експерти да преценят дали има прилика

Турски лекар бе обвинен в обида на президента Реджеп Ердоган, след като го сравни с героя Ам-гъл от "Властелина на пръстените", съобщава турското издание "Сьозчу".

През октомври лекарят е бил уволнен от системата на общественото здравеопазване, след появата на изработен от него колаж от снимки на фантастичния образ и държавния глава. Д-р Билгин Чифчи сравнява израженията на Ам-гъл и Ердоган в сходни ситуации и моменти, в които си приличат. Лекарят е пуснал колажа и в "Туитър", уточнява вестникът. Самият д-р Чифчи, чиято практика е в град Айдън, твърди, че Ам-гъл няма лош характер, не е отрицателен герой и не е целял да обиди никого със съпоставката на снимките. Адвокатът на лекаря Хичран Данишман задал куп въпроси на съдията относно героя от култовия филм на режисьора Питър Джаксън. Оказало се, че съдията не гледал сериите на "Властелина на пръстените". Поради това поискал експертна оценка, въз основа на която ще реши дали творението на д-р Чифчи е обида за президента или не. Експертите, които ще трябва да определят това са петима - двама учени, двама специалисти по поведенчески науки и експерт по кино и телевизионни продукции.

Ако лекарят бъде признат за виновен в обида на президента, може да бъде осъден на затвор за срок до 2 години, уточнява вестникът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе