Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

2 куршума в тила за шефа на "Агресия" (ОБЗОР)

2 куршума в тила за шефа на

Полицаите го открили едва сутринта на 200 метра от дома му в Бистрица, първо мислели, че е отвлечен

Създателят на култовата модна марка за дрехи "Агресия" Александър Антов бе открит застрелян с 2 куршума в тила. Полицаи заедно с планински спасители са го търсели в продължение на 9 часа, след като близките му подават сигнал, че е изчезнал. 63-годишният моден гуру излязъл да разхожда кучето си. Малко след 19 часа съседите чули изстрели, които отекнали в тишината на вилната зона в Бистрица, където живее Антов заедно с дъщеря си Мая и двете си внучета. Близките му обаче не са чули стрелбата. Те започнали да се тревожат за него едва около 21 часа, почти 2 часа и половина след излизането му, след като кучето се върнало пред къщата без стопанина си и започнало да вие. Тогава Мая се обадила на кмета на Бистрица Николай Гюров. Първоначално помислили, че е тръгнал нагоре към планината, затова решили да поискат помощ от планинската спасителна служба. След това звъннали и в полицията.

Първоначално униформените от 8-о РПУ в София започнали да работят по версията, че Антов е отвлечен. Полицаите търсели изчезналия бос на "Агресия" цяла нощ и го открили едва около 6 часа сутринта. Тялото било намерено едва на около 200 метра от дома му, в шубраци край пътя на ул. "Иглика". Антов бил прострелян с 2 куршума в тила, твърдят източници на "Стандарт" от СДВР.

Александър Антов живеел във вилата си в Бистрица от около 15 години. Тя се намира на пресечката на ул. "Стефан Стамболов" и ул "Просвета". Антов на два пъти я пристроява с кредит от "Емпорики банк", който заличава през 2009 г., показва справка в Имотния регистър.

Александър Антов е смятан за моден гуру у нас, след като успява да наложи мъжка модна линия с марката "Агресия". Той шие дрехите на политическия и моден елит у нас.

През последните две години животът му е отдаден изцяло за спасението на жена му Мария, която заболява от рак на мозъка. Той прехвърля управлението на фирмата "Агресия груп", както от 2012 г. се казва компанията флагман на модния бранд, на дъщеря си Мая. Започва да се грижи изцяло за съпругата си, която не успява да се пребори с рака и умира през есента на 2015 г. Малко преди това в небитието отива и "Агресия груп". От 11,09 ч на 13 май 2015 г. тя се казва "Росарт" и е извън контрола на Антов и дъщеря му. Той и Мая имат единствено фирмата "Маринели билд", създадена през 2013 г.

Засега полицията не извежда версии, но най-вероятно става дума за икономически интереси. Версията за лични врагове и мотиви са повече от нелогични. Антов не се е чувствал застрашен, нямал е охрана, движел се е единствено с шофьор.

Скромен бизнесмен, който шие и за световни марки

Александър Антон стартира модния си бизнес през 1989 г. Тогава той и съпругата му Мария създават компания "Вотан". През 1992 фирма "Вотан" е преименувана на Модна къща "Агресия". Тя произвежда основно мъжки костюми. Компанията бързо се налага на пазара и е лидер вече 25 години. Дневният капацитет на производството е над 1100 мъжки и 200 дамски костюма, по-голямата част от които се изнасят за европейските пазари. Модната къща шие и за световни марки. Едва около 5% от продукцията на фирмата се продава в България. "Агресия" има магазини в София, Бургас, Стара Загора, Русе, Пловдив и Варна, както и бутици в Берлин, Прага и Виена. Фирмата дава работа на около 1000 души. През последните години Антон инвестира в нова техника за 5 млн. евро. Той непрекъснато праща дизайнерите на компанията на обучения в чужбина. "Агресия" работи с материите от висок клас на световноизвестни марки като "Дормел", "Зеня", "Лоро Пиана", "Коломбо", "Черути" и е сред малкото европейски производители, които имат достъп до най-новите им колекции от платове.
За Антов казват, че е може би най-скромният български бизнесмен. Почти не даваше интервюта и не се показваше по медиите. Но заради перфекционизма в работата си е носител на голямата награда в гилдията - "Златна игла".

Дизайнерът на елита

Най-известните личности от политиката, бизнеса, спорта и развлекателната индустрия са клиенти на Александър Антов. Премиерът Бойко Борисов е верен на "българското" още от времето, когато беше главен секретар на МВР. В гардероба на Борисов има повече от дузина костюми, шити по поръчка в "Агресия" - в черно, тъмносиньо, беж и кафяво. Върху тях дискретно пише "ръчна изработка". Името му обикновено е извезано върху вътрешния десен джоб на сакото. Кройката е леко вталена и много елегантна, въпреки че премиерът понякога напразно настоява за по-обемни ширини.

Любимите сака от рипсено или гладко кадифе на генерала също са с марката. За всичките си досегашни официални визити в САЩ Борисов обличаше костюмите на "Агресия" и се хвалеше патриотично, че не се дава по елегантност на Барак Обама. Дори се пошегува, че при една от срещите с колегата от Белия дом са установили, че са в почти еднаква визия. Борисов носи и одеждите на "Скабал", представяни от фирмата на Антов в България. Обличат ги президенти, магнати и футболни величия като Дейвид Бекъм. За всичко това обаче Антов подхвърляше сдържано само пред приятели и не желаеше да се хвали по медиите. За Борисов се разчу, когато министър-председателят дойде напълно неочаквано на ревю на "Агресия" в Японския. Тогава самият той разказа, че в гардероба му има най-вече модели на Антов. Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов беше пръв приятел с Антов и цялата му фамилия. Неслучайно Вальо "зае" прочутата си физиономия за уникалната линия Hand made. Компанията прави одеждите на националите и олимпийците ни, подарява абитуриентски костюми на деца сираци от цялата страна. Азис, Иван Динев-Устата, Ники Кънчев, Орлин Горанов са сред мачовците, които не само се обличат в "Агресия", но и навсякъде хвалят продукцията й. Петко Димитров, съсобственикът на "Найт флайт", дълго беше по билбордовете, наконтен с дрехите на модната къща. Екипите на "Агресия" винаги са се шиели с най-качествените, авангардни и високотехнологични тъкани - поръчани само за тях в италианските фабрики или на международния пазар. Най-често са от заводите, в които произвеждат текстил "Черути" и "Дзеня". Във фирмените бутици се харчат още "Келвин Клайн джинс", "Поло Ралф Лорън", "Карло Кадео".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе