Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Куриози и закачки освежиха срещата на Г-20

Куриози и закачки освежиха срещата на Г-20

Не „общо събрание“ на държавни и правителствени „директори“, а поредица от двустранни срещи се оказа форумът на Г-20, състоял се в японския мегаполис Осака. С най-голям интерес естествено се следяха от медиите срещите на двамата най-силни на света – американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин.

Сгледата между Тръмп и Путин бе „черешката на тортата“, но не по-малко интересни се заформиха разговорите на четири или на малко повече чифта очи на всеки от тях с други световни ръководители от „най-голямото добрутро“. Благодарение на Доналд и Владимир във фокуса на внимание попаднаха още и Меркел, и Мей, и други „знайни и незнайни“ ръководители от 20-е най-развити икономически държави.

Жестът с показалеца на Тръмп в началото на срещата му с Путин се превърна в топ новина, по голяма дори от тази, че обмисля сериозно да присъства на парада в Москва по случай деня на победата. Поводът за закачката бе въпрос на журналист дали ще помоли руския си колега да не се намесва в предстоящите избори за президент на САЩ. Да, отговори Тръмп. Обърна се към Путин и каза: Не се намесвайте в американските избори. След това размаха бавно показалец и повтори думите, след което последва усмивка на лицето и на двамата лидери.

Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе