Извънредни новини

Kamenitza Фен Купа 2014 отново ще завърши на Маракана

Kamenitza Фен Купа 2014 отново ще завърши на Маракана

София. Стартът на 12-ото поредно издание на Kamenitza Фен Купа – най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България бе даден днес по традиция със специална пресконференция. Голямата награда за тазгодишните шампиони ще бъде посещение на мач на стадион Маракана в Рио де Жанейро на бразилския национален отбор, който е един от фаворитите за спечелване на световното първенство през 2014 г. Началото на Фен Купа бе дадено от редица специални гости, сред които бяха временно управляващият посолството на Федеративна република Бразилия в София г-н Рикардо Герра де Араужо, Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Димитър Пенев, Трифон Иванов и много други приятели на Фен Купа.

„За своята вече 12-годишна история Kamenitza Фен Купа заслужи сигурното си място в спортния календар на България. Горди сме да отбележим, че с всяка година турнирът привлича все повече и повече приятели и фенове на футбола от цялата страна, а през 2013-а над 40 000 фена споделиха еуфорията на Фен Купа", обяви Марко Ниавро, генерален директор на „Каменица" АД, и допълни, че тази година амбициите на организаторите са още по-сериозни.

Освен поредната „бразилска авантюра" за шампионите, другата голяма новина от днешното събитие бе стартът на „Дари гол" – напълно нова социална кампания на Фен Купа, в която всяко попадение на „приятелите от квартала" ще променя футбола и ще му помага да е по-близо до феновете. „Всеки гол, реализиран по време на мачовете от Kamenitza Фен Купа 2014, включително квалификации, полуфинални турнири и Национални Финали, ще се равнява на един лев в специална благотворителна сметка. Събраните средства ще се използват за облагородяване на футболната среда в града на бъдещите Национални Шампиони на тазгодишното издание на Фен Купа", обясни на днешната пресконференция Даниел Петров, бранд мениджър на марка Kamenitza в „Каменица" АД. В зависимост от конкретните нужди на населеното място или региона, инвестицията може да бъде във възстановяването на футболни игрища или създаването на нови такива и като цяло подобряването на „футболната среда". Броят на головете ще се отчита в реално време на дигитален брояч на официалния сайт на Фен Купа, а първите попадения ще бъдат регистрирани на квалификациите в София на 10 април. Патрон на социалната инициатива ще бъде не друг, а дългогодишният поддръжник и приятел на турнира г-жа Стефка Костадинова, която прие тази отговорност с думите „за мен ще е чест и удоволствие като председател на Българския олимпийски комитет да стана лице на „Дари гол", пожелавам ни много резултатни мачове на Фен Купа 2014".

В своето обръщение към гостите футболната легенда Христо Стоичков изрази сериозни очаквания за финала на Фен Купата тази година. „Надявам се, че на големия финал в Русе ще бъде като едно време, когато аз и Трифон играехме по терените – ще се съберат повече от 20 000 души, за да изгледаме кулминацията на това грандиозно събитие", коментира от сцената звездата. И тази година под формата на специално дерби ще се проведе „Звезден мач", в който рамо до рамо с легендарната „осмица" ще участват избрани играчи от най-резултатните отбори от всеки регионален полуфинал. Друга специална изненада беше лично видео-обръщение от легендарния Франц Бекенбауер. Той пожела успех на всички участници и отправи предизвикателство към своя приятел и колега Христо Стоичков да се подготви добре за „Звездния мач", защото това ще бъде едно събитие, „което не е за изпускане".

В рамките на пресконференцията партньорите от Adidas представиха и най-новия модел футболни обувки Adizero f50, които са разработени съвместно с Лео Меси и ще му помагат да бележи в мачовете до предстоящото Световно първенство в Бразилия. Останалите официални партньори на турнира – Globul, Ford Moto-Pfohe и Samsung, също ще се включат с допълнителни инициативи за трета поредна година.

Новост в тазгодишната кампания е въвеждането на т.нар. „трансферни прозорци" между квалификациите и полуфиналите, както и между полуфиналите и Националния финал, по време на които отборите могат да променят своите състави, а състезателите да сменят своите тимове. Схемата за полуфиналите остава с групова фаза, последвана от директни елиминации, а първата спирка по пътя на Фен Купа 2014 ще бъде на стадион „Осогово" в Кюстендил на 26 и 27 април. Финалната дата от кампанията пък е последният уикенд на август, когато в Русе ще се проведат Националните Финали. Тогава ще бъде определен и Националният Шампион на Kamenitza Фен Купа 2014.

Целият график на турнира и най-актуалните новини около Фен Купа 2014 традиционно ще бъдат достъпни на страницата на турнира във Facebook, както и на www.kamenitza.com/FanCup, където вече тече и записването на отбори от София и областите Софийска, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе