Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

До края на януари 2014-а домашни кучета в община Силистра трябва да са регистрирани

До края на януари 2014-а домашни кучета в община Силистра трябва да са регистрирани

До края на януари 2014-а година собствениците на домашни кучета в община Силистра трябва да ги регистрират. Санкциите за неизрядните собственици на домашни любимци са от 30 до 500 лева.

От общината в Силистра припомнят, че всеки собственик на домашно куче е длъжен да го регистрира във ветеринарната служба веднага, след като го придобие, а в тримесечен срок да впише домашния си любимец и в регистъра на общинската служба "Местни данъци и такси". Годишната такса за притежание на домашно куче в град Силистра е 20 лева, а за селата на общината – 3 лева.

Таксите са символични, но въпреки това на този етап в общината са регистрирани малко над 100 домашни кучета, а реално животните са много повече. От администрацията дават срок до края на януари 2014-а година всички домашни кучета да бъдат регистрирани. След изтичане на този срок общинските инспектори ще извършват проверки по домове и ще санкционират нарушителите.

Предпразнично от общината напомнят, че съгласно нормативната уредба всеки, който реши да подари куче на дете трябва да получи нотариална заверка за съгласие от родителите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе