Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Кучета и армия пазят унгарските граници

Кучета и армия пазят унгарските граници

Унгария въведе още по-строг граничен контрол за защита на външните шенгенски граници съгласно решенията на правителството в Будапеща. В охраната на границата със Сърбия е включена военна техника, полицейски кучета и дори конна полиция, се разказва в репортаж на сръбската телевизия РТС.

Полицаите са придружавани от кучета и патрулират край зелената линия, а термокамери следят всяко движение дори във вътрешността на Сърбия. Жандармерията включи и конната полиция при проверката на границата. Хеликоптери от армията и полицията всеки ден прелитат край браздата.

"На много места защитната телена ограда е прерязана, но в 99 на сто от случаите нарушителите са арестувани. Напълно сме готови да защитим, както унгарската така и шенгенската граница", казва заместник-директорът на полицията Жолт Халмоши.

Началникът на Генералния щаб на унгарската армия Тибор Бенке подчертава, че войниците помагат на полицаите при охраната на границата. "Част от тях се завърнаха от мисиите си в чужбина за да се включат в операциите при нас", каза Бенке.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе