Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Круз и Сандърс взеха Уисконсин

Круз и Сандърс взеха Уисконсин

Изоставащите засега в битката за президентските кандидатури на двете основни партии в САЩ Тед Круз и Бърни Сандърс записаха убедителни победи на първичните избори в щата Уисконсин.

Републиканецът Тед Круз спечели 48,3% от гласовете и 33 делегати за конгреса на партията през лятото. Доналд Тръмп се задоволи с трима делегати. "Тази вечер беше повратна. Или преди Кливланд, или на самия конгрес в Кливланд заедно ще спечелим мнозинство от делегатите, а след това ще победим Хилари Клинтън през ноември. Побеждаваме, защото сплотяваме Републиканската партия", заяви Круз в Милуоки.

Щабът на Тръмп обвини сенатора от Тексас, че спечелил благодарение на "безчет милиони долари и лъжливи реклами". "Круз е по-лош от марионетка. Той е троянски кон, използван от партийните босове, опитващи се да откраднат номинацията от г-н Тръмп", пише в декларацията.

Претендентът за кандидатурата на Демократическата партия Бърни Сандърс също спечели с лекота в Уисконсин (56,5%, 45 делегати) срещу бившата първа дама на САЩ (43,1%, 31 делегати). Това бе шеста победа за него в последните 7 вота. Предстои му обаче трудната задача да победи на 19 април в Ню Йорк и още 5 други източни щати на 26 април. Клинтън, която не се яви публично в Уисконсин, призна поражението си и поздрави Сандърс в Туитър. През последните дни тя се концентрира върху щата Ню Йорк, където бе сенатор от 2001 до 2009 г. и според сондажите е фаворит.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе