Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

БСП критикува новите тротоари в центъра на Бургас

БСП критикува новите тротоари в центъра  на Бургас

Общинското ръководство на БСП критикува новите тротоари, които бяха ремонтирани на три централни бургаски улици. Според социалистите,те са тесни и неудобни. По тях не могат да преминават майки с колички, твърдят от общинското ръководство на БСП и уточниха ,че не са спазени законовите изисквания при направата им.  Живко Господинов, председател на общинския съвет  обясни, че става дума за улиците "Силистра", "Шипка" и "Отец Паисий":

„Виждаме връх на инженерната мисъл – тротоар с широчина около 60 сантиметра, в средата на който е пожарен кран, а до него има знак. Очевидно не са за пешеходци, защото те не могат да се разминат – за майки с колички, за хора с увреждания, за достъпна градска среда няма да говорим, за да не кажат, че се заяждаме."

Господинов показа днес снимки от трите улици и уточни, че чакат отговор кой  е одобрил да се разходват  публични средства за подобни обекти.

 По друга нашумяла през последни дни  тема, за премахването  на плочата с имената на борци срещу фашизма, възпитаници на механотехникума, която стои на фасадата на днешната гимназия по механоелектротехника, общинският съветник Чанко Мирчев  коментира:

"Става въпрос за периода 1941-1944 година.Това са обикновени хора от обикновени семейства, които са инквизирани, мъчени, убити и разстрелвани, затова че са имали една идея. Според мен, е недопустимо да махаме тази плоча.30 години се занимаваме с глупости. Отдавна този период е минал и от двете страни има пострадали.Хората, които са пострадали от комунистическия режим, също си направиха плоча, лошо няма.Крайно време е да затворим тази тема."

Като скъп лукс за 40 души определи новия филиала на  НХА в Бургас Живко Господинов. Поводът е поисканата допълнителна сума от бюджета на общината, с която ще се покрие  обучението на студентите:

"Много скъпо удоволствие за община Бургас. Ние имаме два ВУЗ-а и ако общината иска целенасочено да субсидира някои специалности, можеше да ги насочи към тях, при ясни критерии."

 Повече в звуковия файл:

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе