Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин: Крим ще бъде руска територия

Путин: Крим ще бъде руска територия

Москва. Преминавайки бързо към следващата стъпка, въпреки международното осъждане на подобно решение, президентът на Русия Владимир Путин заяви в реч към Федералното събрание на Русия намерението си да направи Крим част от Руската федерация, като по този начин се противопостави на Съединените щати и Европа, само час след като бяха наложени първите санкции срещу Москва, сред които и финансови, от началото на кризата в Украйна.

"Крим винаги е бил неразделна част от Русия в сърцата и умовете на хората", заяви Путин в коментар, който припомни факти от руската и съветската история, за да оправдае този ход.

"Тази вяра е запазена и предавана от поколение на поколение", обяви той и определи вота от референдума в Крим от 96% в полза на присъединяване към Русия като "крайно убедителен".

"За да разберем как са направили този избор, е достатъчно просто да се познава историята - Крим буквално е пропит с нашата история и гордост. Крим е уникална смесица от култури и традиции и по този начин той толкова много прилича на Русия".

Президентът отново се позова на декларацията на САЩ във връзка с отделянето на Косово от Сърбия през 2009 г. : "Декларациите за несависимост може да нарушават вътрешното законодателство, но това не означава, че това е нарушаване и на международното право" и каза: "Сами са го написали, разтръбиха го навред, а сега се възмущават. Действията на жителите на Крим точно се вписват в тази инструкция. Неизвестно защо, това, което е позволено на албанците в Косово, към които се отнасяме с уважение, е забранено на руснаците, украинците и татарите в Крим."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе