Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Кралят на Мароко праща помощ за 15 държави

Кралят на Мароко праща помощ за 15 държави

Мароканският крал Мохамед VI обяви, че изпраща медицинска помощ за 15 африкански държави. Подкрепата цели да осигури защитни облекла и медицинско оборудване за братските страни в усилията им да се борят срещу разпространението на COVID-19, съобщи с официално изявление Министерството на външните работи, африканските сътрудничество и мароканските общности в чужбина. 

Помощта включва 8 милиона маски, 900 000 визьора, 60 000 защитни облекла, 30 000 литра дезинфектанти, 75 000 опаковки хлороквин и 15 000 – азитромицин. Страните, към които е насочена подкрепата, са Буркина Фасо, Камерун, Коморски острови, Конго, Гвинея, Гвинея-Бисау, Малави, Мавритания, Нигер, Конго, Сенегал, Танзания, Чад и Замбия.

Солидарността е част от широката инициатива, огласена от краля на 13 април 2020 г., която предвижда африканските страни взаимно да се подпомагат за овладяване на пандемията и да споделят опит и добри практики.

Всички защитни продукти и оборудване от помощта са произведени в Мароко от местни компании и отговарят на стандартите на Световната здравна организация, отбелязва министерството.

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе