Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Кралицата: Иска се дисциплина както при война

Кралицата: Иска се дисциплина както при война

 

Кралица Елизабет II призова британците да покажат същата дисциплина и решителност, която Великобритания е показала по време на Втората световна война в опит да утеши нацията по време на борбата с коронавируса, съобщава Bloomberg.

В рядко телевизионно обръщение 93-годишната кралица подчерта, че жертвите, които се правят заради наложената социална изолация ще си струват, като добави, че семействата и приятелите ще се съберат отново, след като кризата премине.

„Трябва да останем решими и непоколебими, за да превъзмогнем пандемията. Искам да благодаря на всички медицински лица, които са на първата линия в борбата, както и на всички служители, които изпълняват първостепенни роли и продължават всеки ден смело да напускат домовете си, за да ни подкрепят. Надявам се нацията да се присъедини към мен и да ви уверим, че оценяваме вичко, което правите – всеки изминат час вие ни връщате към нормалния живот. Осъзнавам, че се обръщам към вас в изключително тежък период. Ние сме във време на смут, който донесе тъга на някои, финансови затруднения на други и изключителни промени във всекидневния ни живот. Надявам се, че след години всички ще можем да се гордеем от начина, по който реагирахме на това предизвикателство и че тези, които дойдат след нас, ще си кажат, че това поколение британци е било силно като всяко друго; че държавата ни все още се отличава със своята дисциплина, решителност и солидарност. Гордостта ни не е само част от нашето минало, тя определя настоящето и бъдещето. Искам да благодаря и на всички, които стоят по домовете си и по този начин помагат на уязвимите семейства да си спестят мъката, която много други изпитаха“, каза още кралица Елизабет II.

Това е едва петото извънредно обръщение, което кралицата е правила през 67-годишното си царуване. То е било снимано в Уиндзор, където тя се е самоизолирала. Един единствен оператор е бил допуснат до покоите на Елизабет II и я е заснел от над 2 метра разстояние, носейки ръкавици и маска. Кралски говорители разкриха, че речта на монарха е била вдъхновена от тази на покойния Джордж VI, която той е произнесъл по време на Втората световна война.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе