Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Котка бежанец намери семейството си в Норвегия

Котка бежанец намери семейството си в Норвегия

Домашна котка пропътува цяла Европа, за да се събере със загубеното си семейство бежанци, избягали от Ирак заради войната, съобщи bTV.

Собственичката и петте ѝ деца не успели да се разделя с домашния любимец, наречен Кункуш, и за това го взели със себе си. През ноември 2015 г. успели да стигнат до гръцкия остров Лесбос, но котката се изплашила от тълпата и избягала.

Семейството продължило пътя си преди да открие Кункуш.

Домашното животно било открито в съседно село и разпознато от Ейми Шроудес – американска лекарка и доброволка. След като го завела на ветеринар, Ейми решила да открие собствениците му, за които знаела, че са бежанци. Започнала кампания в интернет, която събрала над 1700 долара. Парите били необходими, за да може котката да пътува след бежанската вълна.

Не след дълго лекарката осигурила паспорт на животинчето и заедно тръгнали към Берлин, където издирвала семейството в социалните мрежи. Хиляди хора станали съпричастни с историята на котката и я споделили.

Пет седмици по-късно, на свети Валентин, когато собствениците вече били в Норвегия, се свързали с доброволците в мрежата и веднага разпознали Кункуш.

Не след дълго котката заминала от Берлин за Стайнхер, Норвегия, където бил новият дом на семейството ѝ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе