Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Убиецът от Костенец неуловим, крил се в бидон 24 часа

Убиецът от Костенец неуловим, крил се в бидон 24 часа

Чане е истински джингиби, направо е неуловим. Кой знае къде се е скрил, но едва ли ще го намерят. Това говорят съседите на 43-годишния Стоян Зайков от Костенец, който е заподозрян за убийството на фризьорката Милена Шишкова, с която дълго са живели заедно и имат син.

Според криминалистите бившият затворник Зайков е застрелял още в четвъртък вечерта 38-годишната жена след като я вързал и пребил. Стоян, известен повече с прозвището си Чане, се издирва от петък сутринта, но до момента от него няма никаква следа. В издирването му участват полицаи, барети от Специализирания отряд за борба с тероризма и служители на горското стопанство, които познават добре района. Хеликоптер и дрон също летят около Костенец, но досега не са открили беглеца.

Местните хора разказват, че Стоян няма равен в умението да се крие, което често е правел след апашките си набези. Имало случай, при който стоял 24 часа в бидон в мазето на комшия, за да се скрие от полицаите, пише Трафик нюз.

При друг случай униформените го търсила два месеца, а той се скрил на втория етаж в къщата на съсед. Мъжът дори не разбрал за присъствието му. Понеже често бракониерствал Зайков познавал отлично и околностите на Костенец. Даже се хвалел, че има поне пет скривалища, където не можело да го открият с месеци.

Бащата на издирвания Георги Зайков заяви пред bTV, че последният човек, когото синът му ще потърси. Двамата не си говорят от 15 години, когато се скарали жестоко.Бащата заяви, че "с радост" призовава сина си да се предаде. Един от първите домове, претърсени от криминалистите още в петък, е на един от най-близките приятели на 43-годишния Стоян - Ангел. Мъжът обаче не вярва, че бившият затворник е посегнал на бившата си приятелка. Оправдава бягството му със страх, защото е криминално проявен и осъждан. По думите на Ангел, Стоян Зайков няма и мобилен телефон, защото в пристъп на гняв го хвърлил в печката.

До късно вечерта в неделя имаше седем получени сигнала до полицията, че Зайков е забелязан някъде. Всички те са проверени, но от мъжа няма и следа. Днес спецчасти са претърсили изоставени сгради в село Сестримо, както и такива в района на изоставена мина.

Основно се претърсва и районът около сметището на Костенец, тъй като част от сигналите насочват към него. Счита се, че Зайков се крие в гората, а нощем слиза на сметището, за да търси хранителни отпадъци.

Вече все по-вероятно изглежда версията, че Стоян е успял да мине границата, възползвайки се, че убийството на Милена е разкрито едва сутринта, повече от 12 часа след извършването на престъплението.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе