Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Кораби търсят изчезналия самолет

Кораби търсят изчезналия самолет

Куала Лумпур. Кораби на няколко страни продължават търсенето на малайзийския самолет, който изчезна в събота. Те се намират във водите около Малайзия и южно от Виетнам, но до момента операцията не води до никакви следи от отломки.

Освен това Китайската Народна Република изпрати 10 спътника, които да се включат в издирвателните дейности. Те трябва да направят висококачествени снимки на земната повърхност в района на операцията. Обхватът на търсенето се разширява, съобщават властите в страната.

Междувременно полицията в Малайзия идентифицира един от двамата, пътували с фалшиви паспорти в самолета. Униформените обявиха, че един от мъжете е бил 19-годишен иранец, който искал да емигрира в Германия. "Вярваме, че той не е член на терористична група. Вярваме, че той се е опитвал да емигрира в Германия". Това каза ръководителят на полицията Халид Абу Бакар, цитиран от БГНЕС. И уточни, че до момента властите не са успели да разкрият самоличността на другия мъж.

От полицията стана ясно още, че италианец и австриец не са пътували за Пекин със самолета. Техните паспорти според властите на Австрия и Италия, са били откраднати преди известно време. Двамата се намират у дома. Не са установени данни за тероризъм, обясняват представители на американската администрация.

Малайзийските власти са се свързали с майката на 19-годишното момче, която го е чакала във Франкфурт, обясни още Халид Абу Бакар.

По-рано бе отречена информацията, че "Боинг – 777" е изчезнал заради отвличане или разпадане във въздуха. Те уточниха, че комуникацията със самолета е била прекъсната на 8 март, близо два часа след излитането на летателния апарат от Куала Лампур.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе