Извънредни новини

Конгоанец прави фурор след гол за Берое

Конгоанец прави фурор след гол за Берое

Стара Загора. В истински екстаз изпадна конгоанецът Жуниор Мапуку, който отбеляза първия си гол за Берое срещу бургаския Чернморец. Мачът от надпреварата във втората седмица на шампионата в майсторската група се игра на стадиона под Аязмото в неделя вечер. Веднага след ката отбеляза с майсторски удар извън пеналта Мапуку съблече фланелката си, направи ефектен флик-флак, затанцува самба пред селекционера Петър Хубчев и се хвърли на врата му.

„Не го превъзнасяйте, ще му направите лоша услуга, той е още много назад във физическата си подготовка", помоли журналистите старшия на беройци. Хубчев не скри, че е доволен от убедителната победа с 3:0 и от мотивацията и организираността на своите футболисти, с което те са опровергали категорично всички намеци и съмнения, че двубоят може да не се играе феърплей. Другите два гола за беройци отбелязаха капитанът и голмайстор на отбора Георги Андонов и халфът Георги Костадинов.

Селекционерът на „акулите" на Димитър Димитров - Херо, които през целия двубой не застрашиха нито веднъг вратата на домакините, изпрати на брифинга своя помощник Петър Колев. „Съвсем малко механизми ни останаха да върнем самочувствието и увереността на футболистите, че можем да останем в майсторската група", призна Колев. Според него поведението на играчите, особено на чужденците, които очевидно вече не се чувствали част от отбора на Черноморец, е било под всякаква критика.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе