Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Конфискуваха 4,2 млн. къса цигари в София

Конфискуваха 4,2 млн. къса цигари в София

Близо 4,2 милиона къса цигари без бандерол са конфискувани при акция на ГДБОП и СДВР в София. Така са предотвратени щети за бюджета за около 1 500 000 лева, съобщиха от МВР.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия, при навлизането в складовата база е установен лекотоварен автомобил, управляван от мъж, криминално проявен за разпространяване на цигари без бандерол. Непосредствено след напускането на обекта, превозното средство е спряно за проверка.

В товарния отсек на буса са открити 700 000 къса цигари без акцизен бандерол, от две марки. Веднага е организирана проверка на складовата база, използвана вероятно за съхранение на тютюневи изделия без бандерол. На място са установени лек автомобил, натоварен с 300 000 къса цигари без бандерол. Задържан е шофьорът, у когото е намерен ключ за катинар от контейнер. При отключването оттам са иззети 3 180 000 къса цигари без бандерол, както и 87 кашона спортни обувки. Така става ясно, че цигарите най-вероятно са внесени в страната, скрити зад „тапа" от легална импортна стока. 

Четиримата са задържани за срок от 24 часа, след доклад на материалите на прокурор от Софийска районна прокуратура, е образувано досъдебно производство.

Общото иззето количество цигари без бандерол е 4 198 000 къса.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе