Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

МВР командирова 1 000 служители по курортите

МВР командирова 1 000 служители по курортите

Междуведомствена комисия , в която влизат представители на полицията, НАП и Агенция „Митници“ започва работа по Южното Черноморие.  Подобна структура съществува от миналата година, но сега за първи път ще се включат и специалисти, които ще проверяват за алкохол без акциз в заведения и магазини или за производство на нелегален алкохол.

Хиляда служители от вътрешността на страната ще бъдат командировани от 1-ви юли по Южното Черноморие, съобщи в Бургас главен комисар Христо Терзийски.   До момента те вече са установили, че в Слънчев бряг се засилва присъствието на джебчийки от Плевен и Силистра. Целта на полицията е те да се профилактират преди да са извършили престъпление, каза още комисарят.

Директорът на дирекция „Контрол“ на националната агенция по приходите Васил Панов съобщи, че тази година за първи път ще се запечатват търговски обекти, които не издават касови бележки.

Директорът на областната дирекция на МВР в Бургас комисар Калоян Калоянов призна, че все още няма резултат  от изследването на нашумелия „райски газ“, който е популярен тази година в Слънчев бряг.Иззетите оттам количества са предадени на регионалната здравна инспекция, за да се установи дали е вреден. Оказва се обаче, че в РЗИ-Бургас няма необходимата лаборатория, която да направи такъв анализ.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе