Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

С колело по поречието на Дунав

С колело по поречието на Дунав

Петото издание на веломаратона „Дунав ултра“ стартира днес. Стотици колоездачи ще изминат маршрута от близо 700 километра, като стартът е даден във Видин. Те ще преминат през всички по-големи градове по поречието на река Дунав в България  - Видин, Лом, Козлодуй, Оряхово, Никопол, Свищов, Русе, Тутракан и Силистра. Крайната точка на прехода е в района на село Дуранкулак. Тази година мотото на колоездачното предизвикателство е „Екипна работа“, каза за Радио Шумен създателят на веломаршрутът „Дунав Ултра“ Борис Бегъмов.

"Именно затова предложихме вариант да се запишат участници в екип от двама или четири души. Тяхното участие ще се приеме за успешно не с това за колко време ще приключат самия маратон, а за това да успеят да преминат през изпитанията и трудностите и да стигнат заедно на Черно море", посочи той.

Тази година веломаратонът „Дунав Ултра" няма състезателен елемент. Успешно финиширали ще бъдат тези участници, които преминат през всички определени точки от маршрута.  Те ще получават специални стикери, които удостоверяват преминаването. Още едно условие за успешен финал е достигане на крайната точка – с. Дуранкулак, пет дни след старта на колоездачното предизвикателство.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе