Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Г. Първанов: АБВ не е коалиционен съюзник, а партньор в управлението и то само на ГЕРБ

Г. Първанов: АБВ не е коалиционен съюзник, а партньор в управлението и то само на ГЕРБ

АБВ изпълнява в парламента целите, които са договорени като партньор в управлението, заяви лидерът на партията Георги Първанов, който коментира в Силистра и позицията за предлаганите промени в Конституцията:

Ние не сме се договаряли и не сме подписвали партньорско споразумение, което да разпределя при съдебната реформа прокурорската колегия в "6 на 6" т.е. ние имаме тук перото на самостоятелно мнение.

Има теоретично възможност да коригираме, ако и другите направят това т.е. декларираме под някаква форма чрез акт на Парламента преди гласуването на конституционните промени, че ще отпадне тази точка за несправедливото и неработещото разпределение на прокурорската колегия.

Това "6 на 6" освен, че противоречи на мнението на мнението на Венецианската комисия, това създава условия за блокиране на прокурорската колегия и за захлупването й и овладяването й от определена политическа сила, допълни още Първанов.

В България сега има една политическа сила, която иска да овладее всички властови структури, подчерта лидерът на АВБ:

Става дума за реформаторите – това няма да допуснем. Ние не сме коалиционен съюзник, ние сме партньори и то на ГЕРБ само, не на реформатори и патриоти.

В Силистра Георги Първанов присъства на регистрацията в общинската избирателна комисия на кандидата за кмет на общината от АБВ Ростислав Павлов.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе