Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Забраниха книгата на Малала Юсуфзай в частните училища

Забраниха книгата на Малала Юсуфзай в частните училища

Исламабад. След като точно преди 1 година ООН обяви 10 ноември за ден в подкрепа на Малала Юсуфзай, 16-годишната ученичка, простреляна от талибани, която се прочу с с противопоставянето си срещу талибаните и мисията й за достъп до образование, днес на същата дата пакистанската организация, в която се обединяват частните училища, реши да забрани за разпространение в училищата книгата на Малала. По всяка вероятност това ще резултира в обратния ефект и милиони пакистански деца ще направят и невъзможното, за да я имат.

Федерацията на пакистанските частни училища, в която членуват 152 000 училища из цялата страна, взе решение да забрани книгата „ Аз съм Малала" заради негативния ефект, който ще окаже върху учениците.

Федерацията не е убедена, че в книгата е напълно демонстрирано уважение към исляма. Творбата няма да бъде пусната за разпространение в училищната система на страната, нито ще бъде доставена в библиотеките.

Най-елитните училища в Пакистан членуват във федерацията. Правителството няма намерение да пуска книгата за разпространение в държавните училища в страната, макар че не я забранява.

„Пакистан е идеологическа страна. Тази идеология е базирана върху исляма. В книгата има много коментари, които противоречат на тази идеология. Затова решихме да забраним книгата", заяви президентът на федерацията Мирза Кашиф.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе