Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Кметът на Венеция към туристите: Елате тук!

Кметът на Венеция към туристите: Елате тук!

 

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро се обърна с прочувствена молба днес към туристите да се завърнат в града с каналите, веднага щом бъдат отменени ограниченията заради пандемията от новия коронавирус, предаде ДПА, цитирина от БТА.

"На всеки, който има възможността да пътува през идните месеци, казвам: "Ела във #Венеция!" Ти ще помогнеш на света да даде знак за #възстановяване, чието начало ще бъде красота и култура", написа в Туитър градоначалникът.

Градът зависи от туризма, но той замря заради карантинните мерки, въведени в Италия в борбата срещу новия коронавирус.

Венеция бе изправена пред сериозни проблеми още преди избухването на пандемията в края на февруари, защото силните наводнения през ноември разубедиха много туристи да посетят града.

Бруняро даде пресконференция, на която призова централната правителство за помощ и настоя да се удължи срокът на помощите при безработица за заетите в туристическия сектор.

За жалост ние сме изправени пред социална бомба, която вече е задействана, каза кметът пред в. "Кориере дела сера" преди конференцията.

В момента Италия е затворена за туристи от чужбина и в страната могат да влизат само хора по работа. Не е ясно кога ще отпаднат ограниченията за пътуванията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе