Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Кметът на Истанбул: Десетки са жертвите и ранените

Кметът на Истанбул: Десетки са жертвите и ранените

Най-малко 11 жертви има в следствие на взрива в Истанбул от тази сутрин. До момента се съобщава за 7 загинали полицаи и 4 цивилни. Ранените са 36. CNN се позовава на информация от кмета на града Васип Шахин.

Кола пълна с експлозиви бе взривена в центъра на Истанбул в час пик днес, съобщава Си Ен Ен Тюрк. Атаката е била насочена срещу автобус на турските сили за бързо реагиране. Инцидентът е станал в близост до полицейска станция.

На мястото са изпратени линейки и пожарни автомобили. Полицията е започнала евакуация на сградите в района.

Наблизо се намират Истанбулският университет и историческият квартал. Джантай Коджайомер, студент в Истанбулския университет, който живеел наблизо разказа ,че взривът бил много силен и е разтърсил като при земетресение. Той каза също, че близо до взрива имало кола с бургаски номер, но вътре нямало хора. Предните дни видял хората, които му казали, че били търговци. Студентът съобщи също, че целият район е отцепен за движение. А от полицията съобщиха,че е възможно да има втора бомба.

От Министерството на външните работи съобщиха за БНР, че към момента няма информация за пострадали българи при взрива в центъра на Истанбул.

Все още никой не е поел отговорност за нападението, но и кюрдските екстремисти, и "Ислямска държава" извършиха терористични нападения в Истанбул през последните месеци.

Терорът край Босфора се случва само ден след началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе