Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Клинтън и Тръмп завоюваха Ню Йорк

Клинтън и Тръмп завоюваха Ню Йорк

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп печелят първичните избори в Ню Йорк. Двамата са основните претенденти за номинациите на демократите и републиканците за предстоящите избори в САЩ. И двамата повеждат по предварителни резултати пред конкурентите си. Изборите обаче бяха съпроводени с не малко обвинения за нередности. 

Разпоредено е извършване на проверка на градската изборна администрация заради многобройни съобщения за нередности и проблеми в изборните секции при гласуването на първичните избори в щата. Избиратели са алармирали за секции, които са открити по-късно, без изобщо да е имало яснота дали ще бъдат отворени.

Служителите в някои секции не са могли да боравят с машините, давали са и грешни насоки на гласоподавателите, предават американски медии. 

 "Днес три милиона души в щата Ню Йорк, които са независими, нямат право да гласуват в демократическите и републиканските първични избори. Това е грешно!", сигнализира и самият претендент за изборите Бърни Сандърс. 

Сандърс се бори срещу Клинтън за номинацията на демократите, но изостава с близо 20% след вота на нюйоркчани. Тръмп пък е с над 40% преднина от най-близкия си конкурент - Тед Круз. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе