Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Клинтън и Тръмп спечелиха Супер Вторника

Клинтън и Тръмп спечелиха Супер Вторника

Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп се наложиха като лидери в кампанията за партийната номинация в надпреварата за Белия дом, съответно при демократите и републиканците. Резултатите от гласуването по време на т.нар. Супер вторник показаха силна подкрепа за двамата в щатите със значителен брой делегати, които се разпределят в зависимост от представянето на претендентите.

Вотът в 13-те щата бе представителен за настроенията на широк спектър от американците. Победата на считаните за фаворити на места с разнообразен състав на населението циментира водещата им позиция. Клинтън и Тръмп категорично се наложиха във важните Джорджия, Тенеси и Вирджиния, като бившият държавен секретар спечели и щата с най-много делегати – Тексас.

Републиканците в Тексас заложиха на Тед Круз и той се позинционира като силен опонент на Тръмп в борбата за номинацията. Нагласите за успех на Марко Рубио се сблъскаха с незадоволителни постижения. Сега надежда за Рубио са предварителните избори в неговия щат Флорида на 15 март.

Напоследък зачестиха притесненията на републиканския елит за възможността Доналд Тръмп да е лицето на партията на президентските избори и се появиха коментари, че останалите кандидати са закъснели с наситената кампания срещу него, която зачести през изминалата седмица.

При демократите Хилъри Клинтън получи гласовете на жените, малацинствата и традиционните поддръжници на партията, а Бърни Сандърс така и не си осигури необходимия му дял от вота на чернокожите. Сенатор Сандърс успя да победи в собствения си щат Върмонт, както и в Оклахома. Преди гласуването той увери, че ще продължи да се състезава до конгресите, независимо от резултатите.

Очаква се при осигурената си силна преднина Клинтън да насочи усилията си директно в атаки срещу Донълд Тръмп.
Следващият стадий в кампанията е 15 март, когато се провеждат предварителни избори в пет големи щата със съществен брой делегати – Флорида, Илиной, Мисури, Северна Каролина и Охайо.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе