Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Ромски кланове вадят с телефони повече от гангстери с пищови

Ромски кланове вадят с телефони повече от гангстери с пищови

* В Горна Оряховица, Ветово и Левски се издигат палати, пълни с лимузини, на най-големите майстори в измамите

* Хванатият в Румъния тартор Бобито лъже от осми клас, има 8 присъди, организира удар за 600 бона

-----------

Те не са учили актьорско майсторство в НАТФИЗ, нямат и дипломи за психолози. Често са почти неграмотни или пък едва са избутали до осми клас. Но пък могат да накарат човека от другата страна на телефона да даде и последните си пари.

Това са „въртачите” на ало мафията. Измамниците, които трябва да намерят начин да убедят набелязаните жертви да се простят със суми, които често са спестявани цял живот.
Престъпниците, които изкарват по телефона повече, отколкото други бандити с оръжие, умеят да жонглират с езика. Те могат да влязат под кожата на всеки, който вдигне слушалката от другата страна. Когато се налага, сменят по няколко роли в рамките на броени минути. От пострадал в катастрофа роднина, до лекар, адвокат или инспектор от полицията.

„Въртачите” работят по отработени схеми и ситуации. Обучават се от най-големите майстори в този занаят, който превърна цели ромски кланове в богаташи.
При това жертвите на ало мафията съвсем не са само изперкали старци. С огромни суми се оказват и високообразовани и успели в своята професия  хора.

Като известният столичен архитект Светослав Стоилов, който през януари даде 91 540 лв. и златни накити на телефонни измамници. Или пък наследничката на един от спасителите на евреите у нас - Владимир Куртев. Неговата внучка Жасмин, реститутка и акционер в застрахователна компания, се прости с 420 000 лева през миналата година. Дава ги на няколко транша и само съмненията на познат банкер предотвратяват още по-голяма щета.
Именно нейното ужилване обаче слага началото на залавянето на бандата на  Борислав Димитров-Бобито, определяна от зам.-главния прокурор Иван Гешев като една от най-големите в ало мафията.Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе