Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Китай праща послание на Тръмп

Китай праща послание на Тръмп

 

Световната здравна организация не обслужва интересите на никоя конкретна държава и не принадлежи на страната, която й осигурява най-голямо финансиране. Шефът й Тедрос Адханом Гебрейесус свърши добра работа и страните, които имат чест ще подкрепят организацията, заяви министърът на външните работи на Китай Ван И по време на годишната си пресконференция, предава "Ройтерс".

Според него САЩ трябва да спрат да губят време в коронавирусна война, а да работят с Китай срещу вируса и да спрат с разпространяването на лъжи и да атакуват страната.

"За съжаление, освен бушуващия коронавирус, в САЩ се разпространява и политически вирус. Този политически вирус използва всяка възможност да атакува Китай. Някои политици пренебрегват най-основните факти и измислят твърде много лъжи за Китай и измислят твърде много конспирации", добави той.

"Искам да кажа тук: Не губете повече ценно време и не пренебрегвайте живота. Това, което Китай и Съединените щати трябва да направят най-много, е първо да се учат един от друг и да споделят своя опит в борбата срещу епидемията и да помогнат на всяка страна да се бори с нея.", каза първият дипломат на Поднебесната империя и добави:  „Китай и Съединените щати също трябва да започнат да координират макрополитиките за своите икономики, както и за световната икономика. Китай остава готов да работи със Съединените щати в дух на сътрудничество и взаимно уважение“.

Китай и САЩ печелят от сътрудничество и губят от конфронтация", обясни Ван И. "Китай днес не е Китай преди 100 г., нито светът е както тогава", добави той.

"Ако искате да нарушавате суверенитета и достойнството на Китай с безразборни съдебни производства и насилствено да крадете плодовете на упорития труд на китайския народ, страхувам се, че това е само фантазия и вие само ще се унижите", коментира външният министър на Китай.

"Пред лицето на неоправдано нападение и дискредитиране от определени страни, двете страни Русия и Китай се подкрепят взаимно, застават за справедливост, стават непревземаема крепост срещу политическия вирус, което демонстрира високо ниво на стратегическо сътрудничество между Китай и Руската федерация", каза той.

"Убеден съм, че докато Русия и Китай стоят рамо до рамо, стабилността на световния мир, международната безпристрастност и справедливостта са под надеждна защита", каза още Ван И.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе