Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Килърът гледал Татяна в очите (ОБЗОР)

Килърът гледал Татяна в очите (ОБЗОР)

3 видеокамери може да са заснели стрелеца, разпитаха 20 души

Най-вероятно килърът е стрелял по Татяна Стоянова, когато е бил лице в лице с нея. Това обявиха криминалисти след повторния оглед на мястото, където бе убита шефката на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор Попов.

Все още не може да се определи точната височина на убиеца, нито дали е левичар, или е стрелял с дясната ръка. Това ще стане ясно след направените балистични експертизи. Според криминалистите килърът е бил изключително добре подготвен. Най-вероятно той е ползвал заглушител. С нищо поведението му не е предизвикало вниманието на минувачите по улицата и около блока. Никой от съседите не е чул изстрелите, нито пък е видял убийството. Точно зад гърба на сградата е ателието на художника Васил Петров и колегата му Петър Бажлеков. Никой от тях обаче не е чул нищо, въпреки че по това време вероятно са били в сградата. Разследващите преглеждат записите от три видеокамери близо до местопрестъплението. Предстои да се направят и ДНК експертизи, които могат да уличат извършителя, ако той се е докосвал до жертвата или автомобила.

Над двадесет души са били разпитани вчера от криминалистите. Става дума за хора от най-тесния роднински и приятелски кръг на Татяна. Още толкова са дали показания, но те са предимно съседи и живеещи в сградата. Поне засега няма основания да се смята, че тя е имала открити и отявлени врагове. Не е споделяла открито за заплахи за живота си. Според направената аутопсия Татяна е простреляна с 6 куршума. Две от огнестрелните рани са в главата, а останалите в областта на гърдите.

Дело за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител е образувано по случая от Окръжна прокуратура в Пазарджик. Най-общо три са версиите за преждевременната смърт на Татяна Стоянова - работата, личният живот или предстоящите избори. За никого не беше тайна, че младата дама бе сред най-доверените хора на кмета Тодор Попов. Тя бе в течение на работата на всеки човек в администрацията.

Лична драма, свързана с любовния живот на пиарката, е най-обсъжданата версия в града. Запознати споделиха, че Татяна имала връзка със семеен мъж. Трето предположение гласи, че кметът Попов бил канен да се кандидатира от партия, която тя не одобрявала за трети мандат.

Кметът Попов: Никой не заслужава такава участ

Не ми трябва охрана, не се чувствам заплашен, заяви градоначалникът

"Няма причина да се смята, че работата на Татяна Стоянова е свързана със смъртта й", каза със сълзи на очи на пресконференция в общината вчера кметът Тодор Попов. "Тя беше обикновен общински служител, просто й бях делегирал малко повече правомощия и отговорности. Но тя никога не е вземала самостоятелно решения за каквото и да било. Имаше по-скоро координационни функции. Така че, ако някой искаше да се разправя с мен, нямаше да водим тук този разговор", заяви градоначалникът. За него казусът е абсурден и както сам сподели - още не мога да си отговоря на въпроса - защо се случи това?

"Не познавам личния й живот, въпреки че бяхме много близки в продължение на петнадесет години. Сега тя определено ще ми липсва, но не знам с какво е заслужила тази съдба. Никой не заслужава такава участ - да бъде застрелян като куче", каза още кметът на Пазарджик.

Той заяви, че като специалист Стоянова била изключително добре подготвена, много точна, детайлна в работата си. Кметът не допуска причината за убийството да е свързана с преките й ангажименти в общината. Попов не се чувства заплашен и няма да поиска охрана за себе си. "Не искам да изпадаме в някакви дълбоки конспирации. Ако са нарушени нечии интереси, този някой щеше да се занимава с мен, а не с Татяна", каза още Попов.

Прокуратурата: Мотивът е лични отношения

Неуредени лични отношения са в основата на убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова, съобщи говорителят на Апелативна прокуратура Пловдив Николай Божилов. По думите му това е основната версия, по която работят разследващите. Божилов изключи причина за убийството на Стоянова да са оповестените по-рано от генерал Атанас Атанасов данни за корупционни обвързаности между МВР и местната власт в Пазарджик.

Родителите научили от телевизията за смъртта й

Родителите на Татяна научили страшната вест от банер, пуснат по Нова телевизия. Там пишело: "Простреляха смъртоносно общинарка в Пазарджик". Съобщението предизвикало взрив от обаждания към служителки в администрацията, в чийто състав има поне сто и петдесет жени.

Марияна Стоянова и съпругът й се готвели да вечерят и коментирали какво си е пожелала за хапване дъщеря им за следващия ден. Точно тогава се обадила сестрата на майката и през сълзи й казала какво е станало. Тя пък получила обаждане от друга нейна близка. Родителите помолили своя позната да ги закара до апартамента на Татяна, тъй като нямат кола. Така около 20.30 ч те се озоваха пред входа на блока. Въпреки настояванията им да ги пуснат до тялото, това не се случи. Полицаите с мъка удържаха бащата, който ги молеше да я види.

"Искам да си видя детето, бе! Защо ме спираш, аз имам право", почти крещеше на униформените мъжът. Те обаче го отстраниха от прохода, по който се стига до гаража. В същото време майката през плач обясняваше, че никой не се е сетил да им звънне и да ги предупреди. Тя все още вярваше, че Татяна е жива, и също искаше да я види.

Отивала да празнува именния си ден

Килърът определено е следял Татяна Стоянова, смятат заети със случая криминалисти. В противен случай не би могъл да знае, че тя ще се прибере у дома си. Около 18 ч в понеделник вечерта пиарката се разделила с майка си пред сградата на общината. Преди да се качи на джипа си, обяснила, че си е взела нов тоалет за вечерта и отива да се преоблича, за да празнува именния си ден. Обещала на майка си Марияна, че във вторник ще отбележи празника със семейството, като заръчала какво да сготвят.

Половин час по-късно Татяна е била умъртвена с 6 куршума в тялото си. Вероятно убиецът е карал след нея или е чакал пред дома й, след като е получил потвърждение от друг, който е бил по петите й, че тя ще се върне. 33-годишната жена е прибрала колата в гаража, който се намира под апартамента й в двуетажната кооперация на ул. "Димитър Греков" 1 в Пазарджик. След като слязла от нисана, тя минала от лявата му страна, за да свали получените цветя и торбата с покупки. Точно тогава е била изненадана от своя убиец. Той я прострелял 4 пъти в тялото и тя политнала и паднала на дясната си страна. Последвали са два контролни изстрела в тила й.

Все още не е ясно кой е подал сигнала в полицията, но той е постъпил там чрез телефон 112 в 18.40 ч. Според хора от съседния блок Татяна е живеела уединено. Почти винаги се е прибирала сама, като обикновено е пазарувала от магазина под жилището си. Беше много вежлива и тиха, винаги беше усмихната, разказа продавачката, която беше на смяна в деня на убийството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе