Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Самолет пропусна пистата и кацна в океана, по чудо няма пострадали

Самолет пропусна пистата и кацна в океана, по чудо няма пострадали

На пасажери на самолет им се наложи да плуват, за да оцелеят, след като самолетът пропусна пистата на тихоокеански остров и се "гмурна" в морето.
Машината "Боинг 737" на компанията Air Niugini от Папуа Нова Гвинея се опита да кацне на летището на остров Уено в Микронезия, но в крайна сметка се оказа наполовина потопена в морето.

Снимките и видеоклипът, публикувани в социалните медии, показаха как местните жители с малки лодки се опитват да окажат помощ на пътниците и и екипажа, тъй като водата покриваше по-голямата част от фюзелажа на самолета и той потъваше.

Самолетът летял от Микронезия до въпросния остров в северозападната част на Папуа Нова Гвинея. Според авиокомпанията самолетът "е кацнал малко извън пистата". А от местното летище уточняват, че става въпрос за 160 метра, с които пилотът е пропуснал пистата.

Няма сериозно пострадали. Всички 36 пътници и 11 души екипаж са прегледани в болница, като само един човек е леко ранен.

"Air Niugini може да потвърди, че всички на борда са били в състояние безопасно да се евакуират самолета", твърди фирмата в кратко изявление.

"Авиокомпанията полага всички усилия, за да осигури безопасността и непосредствените нужди на нашите пътници и екипажи".

Не става ясно какво е причинило злополуката.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе