Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Експерти: Като президент Тръмп ще е опасен за САЩ

Експерти: Като президент Тръмп ще е опасен за САЩ

60 републикански експерти по външната политика разпространиха писмо, в което обещават да се противопоставят на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп и казват, че неговите предложения ще подкопаят американската сигурност, съобщи Ройтерс.

"Изявленията на Тръмп ни карат да заключим, че ако той стане президент, ще използва властта си, за да действа по начин, който ще направи Америка по-малко сигурна и това ще намали нашата репутация в света. Освен това виждането му как трябва да бъде използвана президентската власт срещу неговите критици поражда отделна заплаха за гражданските свободи в САЩ", се казва в документа, подписан от бившия шеф на Световната банка и заместник държавен секретар Робърт Зелик, бившия американски министър на вътрешната сигурност Майкъл Чертоф и др.

Много американски политици се опасяват, че ако Тръмп стане президент, може да денонсира международни търговски споразумения и да обостри отношенията с традиционните съюзници на САЩ. Мнозина са притеснени и от демонстрираното от него желание да работи в по-тясно сътрудничество с руския президент Владимир Путин.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе