Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ди Каприо и Брад Пит агитират американците да гласуват

Ди Каприо и Брад Пит агитират американците да гласуват

Леонардо Ди Каприо и Брад Пит призоваха американците да излязат да гласуват на предстоящите междинни избори в САЩ във вторник. Актьорите се появиха заедно в клип, в който обясняват защо тези избори са важни.

По думите им вотът ще има огромно значение за развитието на Съединените щати във всички сфери, затова е необходимо гласът на американците дa бъде чут.

"Бъдещето на страната ни ще се решава тази седмица. Изборите имат значение не само когато се гласува за президент. Тези избори може да окажат най-големите последици в днешно време. Залогът е твърде голям - от законите за притежание на оръжие, миграционната политика, чистотата на водата и въздуха", подчертава Ди Каприо.

"Изборите ще определят бъдещето нa промените на климата, реформите в съдебната система, финансирането на

образованието, равенството на хората с различна сексуална ориентация и дори възможността за гласуване", казва Брад Пит.

В същото време администраторите на Twitter са премахнали хиляди автоматични акаунти (ботове) в САЩ, поствали призиви към избирателите да не гласуват във вторник на междинните избори за Конгрес, информира АФП.

От социалната мрежа заявиха, че са премахнати "акаунти, опитали се да постнат автоматично лъжлива информация, нарушавайки правилата ни".

Според Си Ен Ен Twitter е бил алармиран за тези случаи от комитета, водещ кампанията на демократите, и акаунтите са били премахнати през септември и в началото на октомври. Акцията с ботове изглежда е била ръководена от територията на САЩ, уточниха от Twitter без повече подробности.

Вотът на 6 ноември се смята за много важен, защото ще покаже дали президентът Доналд Тръмп и републиканците ще запазят позициите си или ще започнат да губят подкрепа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе