Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Убийството в Капатово било планирано от бившия полицай

Убийството в Капатово било планирано от бившия полицай

Бившият полицай Георги Тимов не е действал в състояние на афект, а е планирал убийството на своя съсед. Най-вероятно е решил предварително, че ще сложи край и на своя живот, смятат криминалисти, които разследват кървавата драма, която разтърси петричкото село Капатово в неделния ден. 67-годишният бивш полицай застреля своя комшия и набор Илия Шкалов със законно притежаван пистолет, рани съпругата му. Минути по-късно пък се самоуби със същото оръжие.

Трагедията се разиграла към 12:49 часа, когато е получен сигнал на телефон 112 от жител на селището. Георги причакал Илия, който се връщал с жена си от пазар. Нищо неподозиращите жертви на стрелеца спрели с автомобила си пред гаража, който е в двора на къщата им. Съпругата Йорданка, която работи като шивачка, се прибрала с покупките, а мъжът й вкарал колата в гаража. Тръгнал да се прибира, но преди входната врата е застигнат от куршумите, които изстрелял Георги. Илия е улучен от 7-8 куршума, издъхнал е на място. Щом жена му чула изстрелите, хукнала навън да види какво става. Тя също не е пощадена от убиеца, който я уцелил в краката. „Има и рана на ръката, сигурно от рикошет. Транспортирана е за лечение в столичната клиника „Пирогов". Няколко души се затичахме натам, след като стана белята. Георги не беше на себе си, размаха оръжието и ни заплаши. Крещеше: „Аз го утепах, аз го утепах", ние се разбягахме. Той се прибра в дома си", разказаха потресени жители на селото. Миг по-късно се чул изстрел от къщата на Тимов. Бившият катаджия е открит мъртъв на фотьойла, установено е, че е лапнал пистолета и се е самоубил. Криминалисти правиха оглед до късно вечерта, двата трупа са транспортирани за аутопсия чак след 19,00 часа в неделя.

Съселяните на двамата мъже са категорични, че между убиеца и жертвата е имало някаква стара вражда. В последните три години двамата не се понасяли. Но не знаят защо станали врагове. Сигурно е, че не са имали какво да делят. Илия работил като заварчик в „Хидрострой" и в БКС в Сандански до пенсионирането си. Ходел да работи и след това, когато го повикат, тъй като бил добър заварчик. „Втори мандат съм кмет, не съм чул за някаква сериозна разправия между двамата. Идвали са при мен, за да се обвиняват взаимно, че си хвърлят пиратки пред домовете. Дойде единият, обвини другия. После обратното. Няколко пъти се е случвало. Все им повтарях, че са вече на години, да се укротят, да се вразумят, да престанат да се правят на малки деца. Предупреждавах ги, че по този начин нищо няма да постигнат. Лошото е, че в цялата ни държава все повече са тези, които раздават улично правосъдие. Никой тук не го е очаквал, затова сме в шок", разказа кметът на Капатово – Андон Илиев. Той увери, че никога при него не е идвала да се жалва жената на Георги – Николина, от упражнено домашно насилие от негова страна.

Управникът не знае да е подавана официална жалба за подобно нещо от съпругата, както и от Илия срещу Тимов. „Илия бе много добър човек, всеки ден го виждах на площада. За Георги мога да кажа, че до момента не знам да е упражнявал насилее спрямо някой в селото", каза още кметският наместник. Жители на Капатово обаче припомнят как преди години като охранител на сметището в Петрич Георги пребил бивш кмет на петричкото село Тополница. „Потресени сме, още не можем да осъзнаем какво се случва, толкова много кръв се проля, отнеха се човешки животи. Паднало му е пердето на Георги, изпаднал е в някаква нервна криза, не знаем дали е употребил алкохол преди убийството", споделиха жители на Капатово. Почерниха се двете фамилии, почерни се и селото ни, допълват те.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе