Извънредни новини

"Левски" кани Боби на дуел в Лозана (ОБЗОР)

"Литекс" създаде проблема, а не ние, обяви Тонев

"Левски" покани Борислав Михайлов на битка в Спортния арбитражен съд в Лозана, за да се реши дали БФС има право да отнеме на отборите от "А" група точки заради "Литекс" или не. Това стана ясно от съвместното заседание на Управителния и Надзорния съвет. За да стигнат до Швейцария, "сините" първо трябва да подпишат с Борислав Михайлов арбитражно споразумение. "Това е независима институция и затова искаме да се обърнем към нея. Не искаме да се твърди, че оказваме натиск на някой. Имаме своите доводи, но ще ги изкажем там. За БФС е важно да стигнем до споразумение, за да се види, че решението им не е взето, за да се облагодетелстват дадени отбори за сметка на другите. Готови сме и да поемем и техните разходи", каза Тонев. "Без те да приемат, няма как да стигнем до Лозана", допълни той. Бизнесменът отказа да влиза в полемики с бившия национал Стойчо Стоилов. "Това, което говори, са глупости. Може би тяхното решение да напуснат терена е политическо. Ако не бяха направи това, нямаше да се занимаваме с изхвърлянето на "Литекс" и отнемането на точки", обяви един от основните акционери на "Герена". Тонев допълни, че "Левски" стои зад позицията си за оставки на Боби и останалите ръководни фактори в БФС. "Казахме веднъж какво мислим. Не искаме да го повтаряме всеки ден. Не искаме също да се говори, че ще правим конгреси, за завери и шушукания. Не се занимаваме с такива неща", отсече шефът на УС на "сините".

Събранието продължи с избора на фирма за екипировка и обсъждане на нови промени в бюджета.

"Сините": Искаме силна "А" група

Не знаем кой с кога и в какъв час от деня се е разбирал за Супер лига, обяви шефът на УС на "Левски" Иво Тонев. "Ние сме за силна "А" група. Футболната география бе намалена. Тези девет отбора са позор. Искаме да се състезаваме с ЦСКА, "Литекс", "Локо" (Сф), "Етър", "Пирин", който е застрашен от изпадане, но да има правила. Всички да са равностойни и да се спазват изискванията по лицензи - заплати, дългове, терени, съблекални. Условията трябва да бъдат като на "Герена" и в Разград. Който не може да ги осигури - да си търси такива на 100 км", каза още Тонове. "Супер лига в Коматево? Не звучи нали", отсякоха от тръст "Синя Българи".

Много шум за нищо около Краев

Божидар Краев е и може да остане играч на "Левски" поне до лятото. "Сините" обявиха, че не са продали таланта на чужд клуб, както се тръби от няколко дни. "Не сме постигнали споразумение с никой за него, нямаме и оферта", отсякоха от "Герена". За последно талантът бе спряган за "Уест Хям". Мениджърът Катерина Паунич дори се похвали, че ще докара 1,5 млн. паунда в касата на "Левски" от "чуковете".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе