Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видео: Без канализация живеят хората в цял квартал на Силистра

Видео: Без канализация живеят хората в цял квартал на СилистраВ 21 век в центъра на Силистра жителите на цял квартал живеят при първобитни условия – без канализация и елементарни хигиенни условия. Години наред хората сигнализират институциите за проблемите си, но и до
днес развитие няма. Чрез “По света и у нас” потърпевшите призоваха политиците вместо да се карат в парламента да започнат да решават проблемите им.

Още през октомври м.г. от общината съборили 2 къщи от общинския жилищен фонд, но не разчистили терена. Под руините са затрупани 3 външни тоалетни, пълни с отпадъци и има реална опасност от пропадане. Наскоро 4-годишно дете едва не паднало в помийна яма, докато играело.

„Топката ни беше хвръкнала там и се качихме да я вземем и едно от децата щеше да падне, даже не едно от децата, а почти всички щяхме да паднем в канала”, разказват деца.

Хората настояват теренът да бъде разчистен и обезопасен. Сигнализирали в общината, но без резултат.

„Не са стигнали до мен тия жалби. Ако бяха стигнали щяхме да реагираме. Още днес ще отида да видя за какво точно става дума и да преценим какви машини ще ни трябват за извозване на отпъдаците”, заяви Стоян Милушев – директор на ОП „Дръстър” – Силистра.

Заради липсата на канализация хората в квартала са изправени пред екокатастрофа. Във всеки двор са изкопани по няколко външни тоалетни, но и те вече са пълни, а място за нови няма.

„Няма канализация и вижте как е пълна цялата тоалетна и тука над 20 човека живеем само в този двор. Навсякъде е мръсотия. Няма елементарни хигиенни условия.”
„Аз имам 2 тоалетни и двете са пълни догоре…”
“Всеки път като идват за изборите – ние ще ви направим тази
година, гласувайте и – накрая нищо.”, споделиха жители на квартала в Силистра.

От години хората поставят проблема си пред местните институции, но дежурният отговор е, че няма пари в бюджета.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе