Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Камион блъсна влак, шестима са ранени

Камион блъсна влак, шестима са ранени

Шофьорът на тира пробва да изпревари мотрисата, товарът му влезе при пътниците

Шестима души бяха ранени, след като камион удари пътнически влак на жп прелез.

Към 16,45 ч между гарите Белово и Септември водачът на камион решава да изпревари идващия от София влак въпреки задействаната на прелеза автоматична сигнализация със звуков и червен мигащ сигнал. Вследствие на удара първият вагон на електрическата мотриса "Сименс Дезиро" дерайлирала и били ранени 5-има пътници от първия вагон на влака, двама от които по-тежко, както и водачът на камиона. Това съобщи главният ревизор по безопасността на НК "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) инж. Бисер Минчев.

При удара кабината на камиона е отнесена, поради което разследващите дълго не успели да разгадаят марката му, обясни инж. Минчев. Част от тежкия товар на камиона - оси за вагони, предназначени за ремонтния завод в Септември, се врязал в купетата на първия вагон на мотрисата и ранил пътниците, обясни още Минчев. Леки контузии получил и машинистът на влака, който веднага дал показания на следствените органи. Към мястото на инцидента спешно бяха командировани зам.-министърът на транспорта Антон Гинев и шефовете на НКЖИ и БДЖ.

Вследствие на катастрофата движението на влаковете между София и Пловдив беше преустановено за няколко часа, като пътниците се превозваха с автобуси между Белово и Септември.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе