Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Камери снимали килъра на Зърнаря (ОБЗОР)

Камери снимали килъра на Зърнаря (ОБЗОР)

Убиецът се маскирал с фалшива брада, с Тинко май се познавали

Ни вест, ни кост няма от килъра на варненския бизнесмен Тинко Георгиев. Убиецът разстреля с няколко куршума 64-годишния мъж, по прякор Зърнаря, насред дома му в центъра на морската столица малко преди 17 ч в сряда. Образуваното досъдебно производство за предумишлено убийство е срещу неизвестен извършител. А вчера бе извършен повторен оглед на местопроизшествието.

Видеокамери, монтирани на къщата на Зърнаря, може да се окажат ключа към разплитане на убийството. Килърът е бил облечен с палто и е носил шапка с козирка, съобщи "Дарик". Мъжът бил дегизиран с брада и мустаци, твърди пък сайтът Moreto.net. Вероятно убиецът е стрелял със заглушител, тъй като никой в района не е чул изстрели, въпреки че мястото е доста оживено. Смята се, че е твърде възможно жертвата и убиецът да са се познавали, тъй като видимо няма следи от взлом в къщата, където е извършено престъплението. Появи се неофициална информация, че съпругата на Тинко е била в дома им по време на престъплението и самата тя е подала сигнал за тежкото престъпление. Все още се издирва и оръжието, с което е извършено убийството.
Часове след сигнала за убийството

Варна бе под блокада

Полицейски патрули проверяваха всички автомобили на изходите от града. В района на местопроизшествието и вчера сутринта продължаваше да има засилено полицейско присъствие, тъй като се извършва повторен оглед, предаде БНР. До момента не са ясни мотивите за престъплението, но полицията не изключва те да са свързани с бизнеса на жертвата. Възможно е убийството да е по поръчка заради неуредени сметки. Не се изключва и хипотезата за личен мотив.

Тинко Георгиев се е занимавал с търговия с пшеница в Добрич, откъдето е и прякорът му Зърнаря. После се насочва към туристическия бранш. Според вестникарска публикация от юни 1999 г., той е първият, построил на Черноморието хотелски комплекс. И то за рекордно кратки срокове - само половин година. Твърди се, че Тинко

вложил $1,650 млн. в хотел "Здравец"

в Албена. Днес той е с ново име - "Арабела", и е собственост на комплекса. От десетина години Георгиев живее във Варна. Собственик е на два хотела в "Златни пясъци" - "Владислав" и "Грийн парк". Първият е бил обект на стар съдебен спор между него и известна фигура от варненския ъндърграунд - Иво Иванов-Гела, издирван от "Интерпол". Преди няколко месеца Георгиев спечелил окончателно делото за собствеността на хотела на последна инстанция.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе